ZVEZDA NASTAVILA POBEDNIČKI NIZ, PAO JE I NAPREDAK! Trijumf pod Bagdalom za deobu PRVOG MESTA! Čeka se odgovor Partizana (VIDEO)
Foto: Star sport

sUPER LIGA SRBIJE

ZVEZDA NASTAVILA POBEDNIČKI NIZ, PAO JE I NAPREDAK! Trijumf pod Bagdalom za deobu PRVOG MESTA! Čeka se odgovor Partizana (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su deveti vezani trijumf u domaćem šampionatu.

Izabranici trenera Dejana Stankovića savladali su na gostovanju Napredak iz Kruševca sa 2:0 u derbiju 19. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su se tako, bar na kratko, izjednačili sa liderom Partizanom, koji nešto kasnije igra na svom terenu protiv Novog Pazara.

Zvezda je sjajno otvorila meč, poveli su već u 5. minutu posle sjajne reakcije Milana Rodića nakon kornera. U finišu poluvremena gosti su duplirali prednost, pošto je Aleksandar Katai na maestralan način savladao golmana Jordanova (2:0).

Napredak se probudio u drugom poluvremenu. Zapretili su ozbiljno Kruševljani na startu drugog dela meča, uspeli su i da zatresu mrežu gostiju, ali zbog ofsajda gol je poništen.

Crvena zvezda
foto: Star sport

Domaći tim se nije predavao, pokušavali su Kruševljani da ugroze gol gostiju, ali odbrana crveno-belih je bila na visini zadatka. Zvezda je odbila napade domaćina, sačuvala prednost i zasluženo stigla do nova tri boda.

U narednom kolu Zveda na svom terenu dočekuje Radnik, dok Napredak igra protiv Mladosti u Lučanima.

Crvena zvezda
foto: Star sport
Crvena zvezda
foto: Star sport

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE! NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:2

90. minut - Poslednja izmena u Zvezdi. Mirko Ivanić izlazi iz igre, šansu će dobiti Petar Stanić.

87. minut - Zvezda rutinski privodi utakmicu kraju.

85. minut - Pokušaj Ivanića, ali brani Jordanov.

83. minut - Dobra prilika za Zvezdu. Gajić je uputio snažan udarac iz daljine, ali nije bio dovoljno precizan. Uspela je Zvezda da uvede utakmicu u mirniji ritam.

77. minut - Nenad Krstičić i Marko Lazetić će dobiti šansu u završnici meča. Kanga i Katai izlaze iz igre.

73. minut - Kruševljani se ne predaju. Napadaju, pokušavaju da ugroze gol Beograđana, ali Zvezdina odbrana je na visini zadatka.

67. minut - Pavkov izlazi iz igre, ulazi Slavljub Srnić.

59. minut - Đuričković preti. Novi udarac domaćina, ponovo je Borjan siguran.

55. minut - Sjajno igra Napredak u drugom delu meča. Marjanović je pokušao iz daljine, ali Borjan je bio na mestu.

51. minut - Kakva prilika za domaći tim. Udarac Đuričkovića koji je pogodio stativu, dbijena lopta je stigla do Bačanina, a napadač Napretka je zatresao mrežu. Pomoćni sudija je signalizirao ofsajd. VAR je dugo analizirao ovu situaciju i potvrdio odluku pomoćnog sudije.

Počelo je drugo poluvreme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! U prvih 45 minuta igre viđena je dominacija crveno-belih. Zvezda je povela u 5. minutu golom Rodića posle kornera, a u finišu prvog dela meča Katai je na majstorski način matirao Jordanova i povisio prednost svog tima.

44. minut - Ivanić je dobio žuti karton zbog grubljeg starta na sredini terena.

43. minut - GOOOL! Zvezda vodi 2:0, strelac je Aleksandar Katai! Petrović je prosledio loptu do najboljeg igrača crveno-belih. Katai ju je perfektno "bocnuo" i matirao golmana Jordanova. Prelep gol El Magika.

39. minut - Kakav promašaj Bena! Napadač Zvezde propustio je sjajnu priliku da duplira prednost svog tima. Kanga je sjajno uposlio Bena, koji sa pet metara udaljenosti ne uspeva da zatrese mrežu. Prebacio je golmana Jordanova, ali lopta je prošla pored stative.

36. minut - Još jednom je Zvezda zapretila posle kornera. Katai je sjajno centrirao, međutim Eraković nije bio dovoljno precizan, njegov šut zavrišio je iznad gola.

32. minut - Kanga je pokušao iz daljine, ali bio je neprecizan.

31. minut - Slobodan udarac za crveno-bele. Katai je sjajno šutirao, ali Erakovićev udarac je otišao iznad prečke.

28. minut - Odlična prilika za Zvezdu. Katai je sjajno prošao po levoj strani, uputio centaršut, lopta je stigla do Bena koji je bio na drugoj stativi, ali njegov udarac je u poslednjem momentu izblokiran.

20. minut - Zvezda kontroliše dešavanja na terenu, igra se odvija na polovini Napretka.

16. minut - Velika gužva u šesnaestercu Napretka. Pavkov je šutirao, lopta je pogodila u telo Mršića. Crveno-beli su tražili jedanaesterac, ali Novak Simović nije reagovao. VAR se nije oglasio.

11. minut - Nova šansa za Zvezdu. Pokušao je Ivanić sa 25 metara udaljenosti, ali golman domaćeg tima je odbranio njegov udarac.

9. minut - Jovan Marinković je zbog povrede morao da napusti igru. Zamenio ga je Marko Bačanin.

5. minut - GOL! Zvezda vodi 1:0 strelac je Milan Rodić! Crveno-beli su sjajno iskoristili prvi prekid na meču. Rodić je sjajno reagovao nakon kornera i doneo prednost svom timu na neugodnom gostovanju. Katai je centrirao, Eraković prebacio loptu na drugu stativu, a Rodić sjajni udarcem glavom zatresao mrežu domaćina.

3. minut - Šansa za Napredak. Đorđe Jovanović je pokušao posle odličnog centaršuta, ali golman Zvezde Milan Borjan je sjajno reagovao.

2. minut - Zvezda je od starta meča izašla visoko.

UTAKMICA JE POČELA

13.30 - Minut ćutanja posvećen legendi Partizana - Momčilu Moci Vukotiću.

Meč uskoro počinje

Napredak - Zvezda
foto: Printscreen
Napredak - Zvezda
foto: Printscreen

12.40 - Poznate su startne postave za današnji meč

Kruševac - Stadion: Mladost. Sudija: Novak Simović.

Napredak: Jordanov - Jovanović, Marinković, Kerkez, Mršić - Đuričković, Stevanović, Marjanović, Rašković - Jovanović, Ćuković.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Dragović, Eraković, Rodić - Kanga, Petrović - Ben, Katai, Ivanić - Pavkov.

Fudbalere Crvene zvezde očekuje teško gostovanje ekipi Napretka.

Kruševljani su, na opšte iznenađenje, završili takmičenje u Kupu Srbije u osmini finala i sada im je jedini način da se domognu Evrope kroz prvenstvo.

Nalaze se na petoj poziciji, a u poslednjih pet utakmica imaju dve pobede, dva poraza i jedan remi. Zanimljivo, Napredak gotovo tri meseca nije slavio na svom terenu u domaćem šampionatu. Poslednji trijumf u Kruševcu zabeležili su 10. septembra protiv Radnika.

Sa druge strane, crveno-beli su vezali osam ligaških pobeda, stigli na tri boda zaostatka za Partizanom, pa sada imaju priliku da bar na kratko budu izjednačeni sa večitim rivalom.

Trener Crvene zvezde veruje u novi uspeh njegovih izabranika:

- Ciljevi su isti. Pred nama je teško gostovanje. Trenutno smo svaka tri dana na terenu i oseti se umor, fali malo energije, ali volja i odnos su uvek pravi. I za ovu utakmicu se spremamo kao da je poslednja, znamo koliko nam znači. Optimistično gledamo na sve. Najjači tim će izaći na jednom teškom terenu i jednom teškom gostovanju - rekao je Dejan Stanković.

Na stadionu pod Bagdalom uvek su znali da namuče Crvenu zvezdu. Šampion će zaigrati u najjačem sastavu, a u startnih 11 vratiće se Aleksandar Dragović i Gelor Kanga, koji nisu igrali protiv Voždovca.

Zvezda je vezala čak devet vezanih pobeda protiv tima iz Kruševca. U prvom okršaju ove sezone crveno-beli su na svom terenu slavili rezultatom 1:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track