Brković o "100 evra za blokadu": Očajnički pokušaj režimske manipulacije

Aktivista Brajan Brković danas je optužen da je podstrekivao proteste zbog državne podrške projektu Rio Tinto. On za 021.rs kaže da je na delu bio vrhunac manipulacije tabloida.

Student iz Kule Marko Maksimović danas je izjavio da su on i njegovi prijatelji pretučeni i naterani da u kameru kažu da su dobili novac od aktiviste i bivšeg člana Stranke slobode i pravde Brajana Brkovića.

Reč je o 100 evra za učešće u blokadi, naveo je Maksimović u video-izjavi koju možete da pogledate OVDE.

Priznanje o 100 evra ubrzo je osvanulo u nekoliko režimskih i tabloidnih medija, da bi ovaj student poručio za 021.rs i druge medije da je bio napadnut i prisiljen.
 
Brajan Brković za 021.rs kaže da mu je Maksimović lično prišao nakon incidenta i ispričao šta se tačno dogodilo.
 
"Sve u svemu, ovaj očajnički pokušaj režimske manipulacije je kratko trajao, jer, kao što znamo – u laži su kratke noge. Mada, gorak ukus laži i nasilja nad mladim ljudima i građanima Novog Sada – ostaje za pamćenje", smatra on.
 
Dodaje da su današnje blokade očigledno svojom masovnošću i dobrom organizacijom neprijatno iznenadile režim. 
 
"Uprkos pokušajima zastrašivanja, uprkos besomučnoj propagandi na tzv 'nacionalnim televizijama', uprkos očiglednoj zloupotrebi policije, koja je jutros bila naterana da bude tamo gde nije trebalo (da obilazi u ranim jutarnjim satima građane i aktiviste), a da ne bude tamo gde je trebalo (da obezbeđuje masovna okupljanja na blokadama puteva). Da je odsustvo policije na blokadama trebalo da inspiriše i izazove masovne nerede i sukobe bilo je očigledno i prilikom provokacije huligana i batinaša u Novom Sadu. Huligani su počeli da gađaju kamenicama okupljene ljude, ali su se građani uspešno samoorganizovali i efikasno – samoodbranili", navodi on.
  • Djekson

    05.12.2021 13:14
    Da je Bilo Policije
    Onda bi optuzivali njih
    Pošto ih nije Bilo
    Ajmo nova izmišljena Prica
    I ovaj Pristao za Sto evrica
    Pretuceni pa Priznali
    I za priznanje još koja Stotka
  • Seka

    05.12.2021 11:56
    veka
    100 eura za dva sata? Sign me in!
  • Mirko

    05.12.2021 09:36
    Brkovic o 100 e za blokadu
    Zasto naprednjaci nisu masovno dosli na proteste? Pakovali žene i ćerke za vikend u Jagodini na bunga bunga žurku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti