Читај ми!

Vučić o Zakonu o eksproprijaciji: Imam primedbe, predložiću izmene u ponedeljak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je meštanima Gornjih Nedeljica da bi, pre nego što bi potpisao zakon o eksproprijaciji, za šta je krajnji rok 10. decembar u ponoć, probao da se napravi novi zakon o izmenama i dopunama.

"Moj predlog je da probamo da napravimo novi zakon o izmenama i dopunama zakona, da ide po hitnoj proceduri u Skupštinu, da možemo da ga usvojimo pre Nove godine. Predložiću rešenja do ponedeljka i ako možemo da se dogovorimo oko izmena sa ljudima odavde, ako ne da izmenama vratimo stari zakon, kao da nema izmena. To bi de fakto značilo da zakon ne bi važio", objasnio je Vučić, odgovarajući na pitanja meštana Gornjih Nedeljica.

Samo ne mogu da se igram sa Ustavom Srbije da imate u vidu, poručio je Vučić.

Naglasio je da zakoni koji su usvojeni nemaju nikakve veze sa Rio Tintom.

"Potpisao sam zakon o referendumu, on je usklađen sa Ustavom i najvišim evropskim vrednostima. Ne pada mi na pamet da ga menjam. I zakon o eksproprijaciji je u skladu sa Ustavom, ali postoje norme koje bih sam kritikovao", rekao je predsednik.

Ukazao je da je država ispala nefer, na primer, prema Čačanima u odnosu na Kruševljane, jer je u Kruševcu plaćala kvadrat 105 dinara, a u Čačku 80 dinara.

"Ako smo dali 105 dinara za Moravski koridor u Kruševski, morali smo i u Čačku da damo istu svotu, ali smo se rukovodili zakonom, jer Poreska uprava je tako procenila. Onda razumem gnev ljudi u Čačku, koji kažu što ste davali tamo toliko, a ovde manje", dodao je predsednik

Istakao je da se njemu u zakonu nije dopao ni rok od samo pet dana ako nekog ostavite bez lične imovine, ali je eksproprijaciju, ako hitnost, nalaže potrebna mera. "Država je nastala na rudarstvu, mora da gradi puteve, ali i da plati ako uzme nešto, I država plaća i to više nego što je državna cena, iako je svima to uvek nedovoljno", poručio je Vučić meštanima koji su danas razgovarali sa njim.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво