Magazin

Policija pokušala da uhapsi Gorana Markovića zbog ‘nedoličnog ponašanja na mostu’

goran-markovic-reditelj
Goran Marković / Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dramaturg Ivan Lalić objavio je na svom Fejsbuk profilu da je tokom današnje blokade u Beogradu, na Brankovom mostu, došlo do pokušaja hapšenja reditelja Gorana Markovića.

– Pokušaj hapšenja Gorana Markovića i Maje Lalić. Ne, ne šalim se drugari. Na kraju veličanstvenog skupa kod Sava centra, pešaka smo krenuli nazad. Na Brankovom mostu nam se priključila i Branka Katić i njen muž. Kako smo došli do Kosančića, ja sam za trenutak otišao po kola da odvezem Gorana kući a onda su pandur u civilu i njegova koleginica startovali Maju i Gorana – napisao je Lalić i dodao:

– Tražili lične karte. Zašto?

– Zbog nedoličnog ponašanja na mostu.

Mi najnormalnije hodali, ne mogu da verujem. Goran je sa indigancijom odbio i rekao: – Ne dam ličnu kartu. Uhapsite me.

Oni su rekli: – Da, bićete uhapšeni.

Maja je suknula, moja slatka Roza Luksemburg, a onda su naišli slučajni prolaznici i krenuli da snimaju. Pandur i njegova jadna koleginica – žbirovi koji si nas verovatno pratili na mostu su pognuli glave i otperjali – napisao je Lalić.

Pokušaj hapšenja Gorana Markovića i Maje Lalić. Ne, ne šalim se drugari. Na kraju veličanstvenog skupa kod Sava centra,…

Posted by Ivan Lalić on Saturday, December 4, 2021

– Šta reći, a ne zaplakati. Iz hibridnog, prelazimo u Lukašenkov model države. Samo – ima jedan problem. Niko se više ne plaši. Hajde majstori – uhapsite ceo narod! Delite dalje, molim vas. Nek se bruka širi – zaključio je Lalić u svojoj Fejsbuk objavi.

Reditelj Goran Marković oglasio se povodom ovog incidenta: – Danas, vraćajući se sa prijateljima kući posle protesta, na Kosančićevom vencu presreli su nas policajac i policajka u civilu i tražili da se legitimišemo. Na pitanje zašto odogvorili su mi da sam se nedolično ponašao. Kako to – nedolično, interesovalo me je. Rekao je da sam hodao sredinom Brankovog mosta. Rekao sam mu da nemam nameru da pokažem ličnu kartu i da mogu slobodno da me uhapse. To ih malo pokolebalo. Kada nam je prišla grupa ljudi, koji su se takođe vraćali sa protesta, i počela sve da snima, policajac je rekao kolegici: “Hajde!” i oboje su pobegli. Toliko o strahu koji ih je obuzeo – napisao je jedan od naših najboljih reditelja u svojoj objavi.

Danas, vraćajući se sa prijateljima kući posle preotesta, na Kosančićevom vencu presreli su nas policajac i policajka u…

Posted by Goran Marković on Saturday, December 4, 2021

Goran Marković: Ljudi misle da je ovo dno dna, ali i ono ima svoje dno

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

301 Shares
301 Shares
Share via
Copy link