Ekološki protesti u Vranju: Blokada centra grada (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 04.12.2021 - 17:01

Grupa građana Vranja okupila se danas u centru grada protestujući zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu i ekoloških problema.

Foto: G. Mitić/OK Radio Foto: G. Mitić/OK Radio
Protest grupe građana, predvođen ekološkim aktivistima, održan je ispred gradske crkve, gde je simbolično blokirana saobraćajnica u trajanju od 14 do 15 časova.
 
Nedaleko odatle, ispred zgrade Pošte, skup su organizovali članovi i pristalice Srpske napredne stranke, sa štandom, transparentima i stranačkim obeležjima.
 
Primetan je bio veliki broj policije na mestu događaja.
 
Sporna situacija tokom protesta građana dogodila se kada je blokadu pokušao da probije muškarac na motociklu, tvrdeći da niko nema prava da zaustavlja saobraćaj. 
 
Okupljeni mu prolaz nisu dozvolili, suprotstavljajući mu se transparentima i zastavama Srbije.
 
Tom prilikom, došlo je do verbalne rasprave, povremeno na ivici incidenta, koja je potrajala četrdesetak minuta, nakon čega je motociklista odustao i vratio se nazad.
 
Nakon toga, protest je završen bez incidenata.
 
U 14 sati na dva sata počele su blokade mostova i kružnih tokova u Beogradu, i kako je najavljeno, u oko 50 gradova u Srbiji, u znak protesta zbog najave usvajanja zakona o referendumu i o eksproprijaciji, i istraživanja kompanije Rio Tinto na više lokacija i otvaranja rudnika litijuma kod Loznice.
 

Foto Galerija

Ekološki protest 2021.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: