Ko preti Paučincu u Novom Pazaru? 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Predsednik Inicijatve slobodnih građana (ISG) Aladin Paučinac je na svom Fejsbuk profilu objavio da je, jutros, imao poziv od policije u kojem mu je skrenuta pažnje da je njegovo pozivanje građana na proteste preko društvenih mreža nezakonito i da zbog toga može da snosi zakonske posledice.

Ispod ove objave javljali su se građani, koji su tvrdili da su ih pozivali policijski inspektori i upozoravali na nezakonito okupljanje i blokadu centra grada.

– MUP je pod Vulinom postao čudo neviđeno. To nigde nema, da zovu telefonom i uvijeno prete. Jesu li oni policija koja štiti građane ili su partijski organ novoradikala? – rekao je medijima Paučinac i dodao da nije siguran da li je bio baš policijski poziv.

Kako je naglasio možda se neko sa njim šalio, jer bi red bio da dobije nešto napismeno.

Protest u Novom Pazaru, koji je počeo u 14h, i blokadom centra grada, ispred zgrade gradske uprave, najavljen je kao traženje pravde za Ernada Bakana, koji je automobilom usmrćen na pešačkom prelazu u Zemunu, pre dve godine.

Za Fahrudina Mavrića, osuđenog na 30 godina zatvora zbog ubistva policajca Željka Zečevića kod Tutina, spekuliše se da je nevino osuđen, jer su u istrazi i na suđenju napravljene greške.

Traži se pravda i za Fahrudina Skarepa, koji je ubijen u akciji sprečavanja šverca na području tutinske opštine. Njega je ubio policajac Raica Beloica, koji je pre mesec dana osuđen pravosnažno na 4 godine zatvora.

Pozivi za učešće na protestu deljeni su preko društvenih mreža. Za većinu organizatori nisu poznati.

Za Danas je, još pre nekoliko dana, potvrđeno da je organizator protesta u Novom Pazaru Inicijativa slobodnih građana (ISG).

Razloge demantovanja te informacije znamo u toj organizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari