U Novom Pazaru još 13 zaraženih korona virusom 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS

Prethodnog dana je u Novom Pazaru došlo do blagog povećanja broja zaraženih korona virusom i primljenih na bolničko lečenje.

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da je juče hospitalizovano sedam novoinficiranih – pet iz ovog grada i po jedan iz Raške i Sjenice, a na kućno lečenje je otpusteno troje.

Na kovid odeljenjima se nalaze 24 pacijenta, dva više nego prethodnog dana. U najtežem stanju je jedna osoba, koja je priključena na respirator, a dve su na terapiji kiseonikom.

Od posledica zaražavanja, minulog dana, preminula je jedna osoba iz Tutina. Tokom prva tri dana decembra umrle su četiri osobe, po jedna iz Novog Pazara, Raške, Sjenice i Tutina.

U poslednja 24 sata, u odnosu na prethodne dane, zabeležen je povećan broj novozaraženih. Brzim antigenskim testom uzorkovano je 67, a pozitivnih je bilo 13, odnosno 19,4 odsto.

PCR metodom proveravano je 48 pacijenata. Ti rezultati još uvek nisu poznati. Poslednji rezultati takvog testiranja, na sajtu Zavoda za javno zdravlje, objavljeni su za poslednji dan novembra.

U kovid ambulantama Doma zdravlja, nema velikih razlika u broju pregledanih ljudi. Juče je pregledano 116 osoba. Na prvom pregledu sa simptomima ovog virusa bilo je 60 pacijenata. Ostalo su bile kontrole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari