Vesti

0

Šešelj: Vlast ne treba da bude blaga prema onima koji blokiraju vitalne puteve u Srbiji

Autor: AP

Izvor: Beta

Šešelj: Vlast ne treba da bude blaga prema onima koji blokiraju vitalne puteve u Srbiji

Izvor: Beta/Amir Hmazagić

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da vlast ne treba da bude blaga prema onim gradjanima koji blokiraju puteve u Srbiji.



"Blokirati puteve i blokirati mostove to niko živ ne dozvoljava i ne sme ni naša vlast. Ne sme ni da bude blaga ni da se ustručava. Nijedan most niti vitalna saobraćajnica u Srbiji ne smeju biti blokirani", kazao je Šešelj za televiziju Hepi.

On je rekao da su protesti dozvoljeni u svim demokratskim državama ali u centrima gradova.

"Zašto u centrima? Zato što je osnovni cilj političkih skupova, ne da se okupe istomišljenici nego da se privuku novi", naveo je predsednik SRS.

On je rekao da nije pristalica kompanije Rio Tinto, kako je naveo, imajući u vidu iskustva te kompanije u drugim delovima sveta.

"Ali sam za neku nemačku ili kinesku firmu koja će poštovati najviši stepen ekološke zaštite. Po nemačkim standardima da se eksploatiše (litijum), na primer", kazao je Šešelj.

Litijum u Srbiji mora da se eksploatiše, naveo je i ocenio da "nećemo valjda ležati na tom bogatstvu a ljudi da nam rade od jutra do mraka za male plate, da žive bedno".

"To Srbiji donosi bogatstvo", kazao je Šešelj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR