Читај ми!

Hrvatski džihad, osam osoba iza rešetaka

Osam pripadnika grupe koja sebe naziva "ratnicima spremnim da oslobode Hrvatsku" uhapšeno zbog podsticanja na terorizam. Priveden je i njihov vođa, autor knjige "Hrvatski džihad", koji je na nedavnom protestu zatražio da se predsedniku i premijeru sudi za veleizdaju.

U policijskoj akciji širom Hrvatske uhapšeno je osam osoba, za koje se sumnja da su počinile krivično delo javno podsticanje na terorizam, javlja HRT.

Prema nezvaničnim saznanjima, među uhapšenima je i Marko Francišković, jedan od organizatora protesta protiv kovid propusnica, koji je na nedavnom protestu u Šibeniku zahtevao da se predsedniku Zoranu Milanoviću i premijeru Andreju Plenkoviću sudi za veleizdaju.

Taj protest nazvao je "velikim skupom hrvatskih ratnika spremnih da oslobode Hrvatsku".

Francišković je 2013. godine osuđen na osam meseci psihijatrijskog lečenja sa prinudnim lečenjem. Nakon toga je prešao na islam i objavio knjigu "Hrvatski džihad", a naveravao je i da formira "vojsku".

Posebnu pažnju policije privukla je grupa ljudi, koji su se na velikom protestu u Zagrebu pre dve nedelje pojavili u stroju. Uglavanom su to bili mlađi ljudi, obučeni u crno, koji su sebe nazvali "Prvi dobrovoljački bataljon".

U istragu se uključila i kriminalističko-obaveštajna služba, koja je do više informacija o ovoj grupi došla kroz otvorene i zatvorene grupe mobilnih aplikacija preko kojih su oni komunicirali i organizovali se.

Usledilo je hapšenje osmoro osumnjičenih, koji su privedeni na saslušanje.

Policija nastavlja istragu i pretresa njihove stanove, kuće, garaže, automobile zbog sumnje da su tamo sakrili kompromitujuće mobilne telefone, fleš memorije, ali i oružje.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво