Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak Đoković ne može baš sve sam: Srpski dubl pao, Hrvati idu u finale Dejvis kupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 22:10

Novak i preslabi Krajinović poraženi u igri parova – 7:5, 6:1

Svakog može Novak Đoković da pobedi jedan na jedan, čini se da bi mogao i planinu da iznese na leđima kada bi mu postavili takav izazov, ali ni on nije toliko svemoćan da može sam da pobedi dvojicu na terenu.

Srpski dubl, koji to suštinski na terenu nije bio, jer je Filip Krajinović odigrao očajan meč, poražen je od najboljeg teniskog para na svetu Nikole Mektića i Mata Pavića. A, to u konačnom zbiru znači da Hrvatska ide u finale Dejvis kupa, dok je za reprezentaciju Srbije priča završena za ovu godinu – 2:1.

Izabrane vesti

Kako su igrali ostali srpski teniseri, mimo Novaka Đokovića, pravo je čudo da su stigli i do polufinala. Znalo se i pre početka sudara sa Hrvatima da je šansa našeg tima u pobedi dva singla. Ali, tokom celog Dejvis kupa ta „druga tabla“ je igrala – katastrofalno. Dok je Đoković dobio sve svoje individualne mečeve, od četiri ostala singla Srbi su dobili - jedan.

Dušan Lajović je u prvom meču pobedio protiv Austrijanaca Melcera, a onda su poraze nizali Filip Krajinović protiv Nemačke, Miomir Kecmanović protiv Kazahstana, pa danas ponovo Dušan Lajović, koji je dozvolio sebi da mu pobedu i to preokretom odnese Borna Gojo, 279. teniser sveta (2:1).

Upravo to je bila ključna pobeda hrvatskog tima, pošto je srpski dubl imao premale šanse protiv Mektića i Pavića. Pogotovo kada je selektor Viktor Troicki rešio da „iznenadi“ rivale, pa je na teren umesto najboljeg našeg igrača u parovima, Nikole Ćaćića, na teren poslao Filipa Krajinovića. A, ovaj mu se na toj šansi zahvalio očajnim izdanjem. Tako je igrao da su Hrvati potpuno zanemarili Đokovića i „tukli“ sve vreme tamo gde je bio Krajinović. I isplatilo im se.

U prvom setu držao se nekako srpski tim, uspevao da odbrani nekoliko brejk šansi, spasavao ih je Đoković servisom, dok na drugoj strani Pavić i Mektić nisu dopustili Novaku i Filipu nijednu brejk priliku. Na 6:5 servirao je naš dubl i – pao. Prvi set pripao je Hrvatima i pokazalo se da se tu meč suštinski završio.

Đoković i Krajinović su se potpuno raspali kao tim u drugom setu, uzeli su tek jedan gem i mogli su samo da pruže ruku boljem paru, koji je Hrvatsku odveo u borbu za salataru.

A, tamo će ih čekati bolji iz drugog polufinala, u kojem će u subotu igrati Rusija i Nemačka.


tagovi

Novak ĐokovićFilip KrajinovićDejvis kupTeniska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara