Nova vest
Rukomet

Petak, 03.12.2021.

19:30

Sjajno: Srbija slomila Poljsku – pobeda na startu SP

Rukometašice Srbije pobedile su Poljsku rezultatom 25:21 u 1. kolu Svetskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Sjajno: Srbija slomila Poljsku – pobeda na startu SP
EPA-EFE/Kai Foersterling

Srpske reprezentativke su Svetsko prvenstvo u Španiji počele na najbolji način – pobedom.

I ta pobeda je mogla da bude ubedljiva, ali što je bilo najvažnije, izabranice Uroša Bregara nasmejane su napustile teren posle prve utakmice.

U prvih 30 minuta igre su bile jako dobre i utakmicu počele sa 2:0 i na krilima ranog vođstva samo nastavile da igraju, a videli smo i mintue za Kristinu Liščević koja se oporavila od nezgodne povrede.

Za tren oka je na semaforu stajalo 9:5, a Srbija nije uspevala da dođe do pet golova prednosti, ma koliko pokušavala, pa smo gledali igru u serijama do kraja prvog poluvremena koje je završeno vođstvom Srbije, 16:13.

Poljska je na startu drugog poluvremena bila potpuno zgažena i u prvih sedam mninuta bile su bez gola sa nekim jalovim pokušajima, jer je Srbija igrala gotovo perfektnu odbranu.

Onda su za samo jedan minut postigle dva i smanjile na 19:15, posle serije 3:0 u korsist Srbije i maksimalnih +6, kada je na semaforu stajalo 19:13.

Poljakinje su imale dva sedmerca i obe prilike za gol su propustile, pošto je sjajna Kristina Graovac oba puta fenomenalno intervenisala i odbranila oba sedmerca.

Srbija je imala visoku prednost, pa se opustila i dozvolila Poljakinjama da priđu na gol zaostatka, ali kada god je bilo potrebno Jovana Stojiljković je pronalazila način da postigne gol.

Upravo je ona pogodila jako važan sedmerac u samom finišu meča i pomogla Srbiji da pobedi Poljsku rezultatom 25:21 na startu Svetskog prvenstva u Španiji.

Najefikasnija je bila Anđela Janjušević sa 7 golova, dok je Jovana Stojiljković postigla 6, a Marija Petrović 4 gola. Na drugoj strani, Rosijak je proglašena za najbolju igračicu meča i postigla 6 golova, 5 je dala Nocun, a po 4 Balsam i Nosek.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve