ČEMU LI SE NADAO? Italijan kupio LAŽNU RUKU i krenuo po VAKCINU s njom! Mislio da će mu proći fora sa interneta!
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Amazon

ponadao se

ČEMU LI SE NADAO? Italijan kupio LAŽNU RUKU i krenuo po VAKCINU s njom! Mislio da će mu proći fora sa interneta!

Planeta -

Italijan koji je želeo da dobije potvrdu o vakcinaciji protiv kovida, a nije želeo da je stvarno i primi, došao je na vakcinaciju sa lažnom silikonskom rukom, potvrdili su italijanski zvaničnici.

Muškarac, u svojim 50-im, došao je na vakcinaciju sa silikonskim kalupom koji je prekrivao njegovu pravu ruku, nadajući se da će to proći nezapaženo.

Ali medicinska sestra se nije prevarila i muškarac je sada prijavljen policiji.

Medicinska sestra je rekla lokalnim medijima da je, kada mu je zasukala rukav, utvrdila da je koža "gumasta i hladna", a da je pigment "previše svetao".

Nakon što je otkriven, muškarac je pokušao da ubedi medicinsku sestru da "zažmuri", prenela je La Republika. Ali umesto toga prijavila ga je policiji zbog prevare.

La Republika sugeriše da incident možda nije bio usamljen slučaj, ukazujući na poruku na društvenim mrežama koju je možda napisao taj čovek.

Objava na Tviteru koju je citirao list predstavljala je silikonsko muško telo sa grudima do pola, zajedno sa lažnim rukama i vratom, prodaje se na Amazonu za čak 488 evra.

"Ako krenem sa ovim, da li će primetiti? Možda ću ispod ovog silikona čak obući još odeće kako bih izbegao da igla dopre do moje prave ruke", navodno je napisao korisnik Tvitera.

Incident se desio uoči pooštravanja mera u Italiji za one koji nisu vakcinisani.

Od avgusta, Italijanima je potrebna kovid propusnica koja podrazumeva dokaz o vakcinaciji, negativan test ili oporavak od virusa - za pristup železničkim stanicama, bioskopima, restoranima, teretanama i bazenima.

Ali od ponedeljka će ove aktivnosti biti ograničene na one sa „super zelenom propusnicom“, koja je dostupna samo onima koji su vakcinisani ili su se nedavno oporavili od kovida.

Kurir.rs / BBC, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Amazon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja