Upali u zatvor – oslobodili 9 robijaša

Pripadnici bande "Pueblos unidos" probili su kamionom ulaz u zatvor u Tuli u Meksiku i oslobodili devet robijaša, javljaju meksički mediji.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

18:27

Upali u zatvor – oslobodili 9 robijaša
EPA/MIGUEL SIERRA

Trojica begunaca su, posle potere, uhvaćeni. Bezmalo 35.000 ubijenih u obračunima bandi.

Najmanje dvojica čuvara zatvora su povređena, kada su pripadnici bande "Pueblos unidos" kamionom probili kapiju zatvora i oslobodili devetoricu zatvorenika.

Glavni cilj ovog upada bilo je oslobađanje lidera ove bande, Hozea Artemia Maldonada Mehije, zvanog "El Mičoakano".

Pred upad u zatvor, pripadnici ove bande su nekoliko kilometara od zatvora u vazduh digli jedno vozilo, čime su skrenuli pažnju policije sa napada na zavor.

Meksički predsednik, Andres Manuel Lopez Obrador je rekao da su trojica begunaca uhvaćena u poteri, koju je policija pokrenula posle upada u zatvor.

U poteri za begincima učestvuju policija i Nacionalna garda.

Banda "Pueblos unidas" je poznata po otmicama, ubistvima i krađi goriva.

Meksički "informador" piše da je osim šefa bande i još nekoliko pripadnika "Pueblos unidasa" pobeglo i nekoliko zatvorenika koji su dobili po 400 dolara da se priključe begu.

Jedan od njih je uhaćen na putu nedaleko od zatvora.

U protekle dve godine, Meksiko je bio poprište oštrih brobi između rivalskih bandi i narko kartela. Prošle godine je registrovano 34.558 ubistava, do je 2019. godine bilo 34.690 žrtava nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: