Tadić: Rio Tinto došao u vreme Koštuničine vlasti

Tvrdnje Aleksandra Vučića da su Rio Tinto u Srbiju dovele bivše vlasti, a ne on, imaju za cilj da proteste usmere protiv bivše vlasti, ali i da se time razvodni pritisak na njegovu vlast.
To je za "Danas" izjavio nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.
Protesti bi samim tim bili usmereni ka "nestranačkom" i "antipolitičkom", što svih proteklih godina samo Vučiću ide na ruku, ocenio je Tadić, kojeg je Vučić na konferenciji za novinare označio kao jednog od krivaca za dolazak kompanije Rio Tinto u Srbiju.
"Zaštita životne sredine je isuviše ozbiljna tema da bi se koristila za političke manipulacije i populizam", rekao je Tadić.
 
On je podsetio da je Rio Tinto došao u Srbiju u vreme Koštuničine vlasti, a prvi pregovori su počeli još u vreme Đinđićeve, a da taj projekat nije prekidan ni u vreme vlasti DS.
 
Prema njegovim rečima, profit ipak nije bio iznad zaštite životne sredine i zdravlja građana.
  • @/

    04.12.2021 19:18
    Za vas je uvek potrebno posebno dati informaciju jer ste vi osvedočeni ludak kojem se i u prosutoj šargarepi na bulevaru priviđaju Rusi i Rusija: ne, Rio Tinto nema najviše ruskog i kineskog kapitala, odakle vam uopšte takva ideja to verujem ni sami ne znate ali ne začuđuje da vaš poremećeni um proizvede takvu dezinformaciju. Većina kapitala je u rukama deoničara iz Velike Britanije, SAD, Australije i ostatka Evrope.
  • Novi ljudi

    04.12.2021 09:11
    Zato i treba da dodju novi ljudi.Da vam pokvare biznis zvani vlast i pozoriste oko toga.Neko bez koga necete vise nikakvu stetu moci da pravite iz ledja narodu
  • Zbun

    03.12.2021 20:13
    Narcis nad Narcisima
    Je l moguce da ovaj covek nije svestan svoje izjave i da mu je samo stalo do sopstvenog imidza, koji je u ovom trenutku potpuno nebitan, uostalom? Ili namerno podriva proteste i podseca da su svi isti...sa ciljem da onda ovi "isti" ostanu zauvek? Zasto bi njega iko uopste intervju isao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija