Vesti

0

Vulin u Moskvi sa Šojguom: Kupujemo nove Pancire

Autor: KP

Izvor: Beta

Vulin u Moskvi sa Šojguom: Kupujemo nove Pancire

Izvor: Beta / MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je u Moskvi najavio skoro otvaranje predstavništva Ministarstva odbrane Rusije u Beogradu i kupovinu novih ruskih sistema protivvazdušne odbrane Pancir.


Tokom razgovora sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom, Vulin je rekao da će predstavništvo biti otvoreno u najskorije vreme i da su preostala "samo tehnička pitanja", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Vulin je najavio i kupovinu novih sistema protivvazdušne odbrane ruske proizvodnje, navodi se u saopštenju.

"(Ruske protivoklopne rakete) Kornet smo dobili. Dobili smo tenkove, oklopna vozila, kupujemo nove Pancire", rekao je Vulin.

Šojgu je rekao da je saradnja Rusije i Srbije poslednjih godina dinamična i široka.

"Predsednici naših država su se dogovorili o daljem razvoju bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i vojnu", rekao je Šojgu, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je susret protekao "u prijateljskoj atmosferi i poverenju" i da je potvrdio obostrano raspoloženje za dalji razvoj srpsko-ruske saradnje.

 

 

Vulin sa ruskim zvaničnikom o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa zvaničnicima u Moskvi o nastavku obuka pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP Srbije na visokoobrazovnim institucijama ruskog Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.


Kako je saopštio MUP, Vulin je u razgovoru sa vršiocem dužnosti ruskog ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandrom Čuprijanom ocenio da se odnosi dve države zasnivaju na "čvrstom poverenju i visokom međusobnom uvažavanju".


Vršilac dužnosti ministra za vanredne situacije Rusije ocenio je da su odnosi dva naroda "tradicionalno prijateljski" i izrazio uverenje da će "uspešna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR