U subotu će najmanje 30 gradova protestovati protiv Rio Tinta, ovo je trenutna lista

Ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu u 14 časova u najmanje 30 gradova i naselja širom Srbije.
U subotu će najmanje 30 gradova protestovati protiv Rio Tinta, ovo je trenutna lista
Foto: 021.rs
To je izjavio jedan od organizatora Marko Oljača, koji je FoNetu najavio da će konačan spisak biti utvrđen u petak ili u subotu pre podne.
Kako je precizirao, aktivisti su potvrdili da će proteste i blokade organizovati Novi Pazar, Nova Varoš, Kikinda, Novi Sad, Požega, Niš, Beograd, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Kraljevo, Šabac, Kula i Kragujevac.
Predviđena je i blokada Zrenjaniskog puta i Ibarske magistrale na tri mesta, dodao je Oljača naglasio da su organizatori najavili miran protest, uz apel policiji da tokom blokada "čuva javni red i mir i ne dopusti incidente, kao tokom blokade u Šapcu, kada policija nije intervenisala".
 
Prema njegovim rečima, učesnici protesta imaće u subotu na raspolaganju broj za pravnu pomoć, jer se do sada prijavilo 15 advokatskih kancelarija širom Srbije spremnih da ponude svoje usluge.
 
Predsednik Srbije Aeksandar Vučić izjavio je ranije da policija neće reagovati na protestima zakazanim za u subotu i da će pustiti učesnike da rade šta hoće, sve dok ne ugrožavaju živote, imovinu građana i institucije.
 
S druge strane, ministar policije Aleksandar Vulin je prvo najavio da će policija koristiti nasilje, ali je dan kasnije, nakon što je Vučić rekao da policija neće reagovati, i on izjavio da policija neće koristiti silu.
 
Dodajmo da je najavljeno da će učesnici protesta u Novom Sadu u subotu blokirati Most slobode, o čemu više na OVOM LINKU.
 
Takođe, za isti dan, advokati su najavili protest iz istog razloga (Zakon o eksproprijaciji i Zakon o referendumu), s tim da će njihov početi u 12 časova.
  • Nemanja

    02.12.2021 22:03
    @ Tiberius
    Autobuske stanice i izlozi mi nisu ništa skrivili da bi ih razbijao. Za glave neprednjačkih batinaša to ne mogu da tvrdim...
  • Pavlovin

    02.12.2021 18:18
    PodrskaProtestima
    Ok blokada Kamenickog mosta, ali treba blokirati i Dugu i Zezelja kao i sva tri kanalska mosta, i mozda jos neke tacke u gradu, nema puko. Vulin toliko ljudi da se upute na samo jednu tacku , isto bi tako trebalo i na drugim mestima, jer narod je jedina opozicija ovoj uzurpatorskoj(vestacki nakaradno stvorenoj) SNS!
  • Zebra

    02.12.2021 16:43
    Da se narod bori protiv nepravedne države to bi bio protest kao u Parizu, Grčkoj i svim drugim normalnim zemljama. Narod se ovde bori protiv najgorih. Protiv kriminalaca koji će poslati svoje tabadzije da biju narod, prave nerede i spinuju celu borbu za nešto normalno! Ali nema povlacenja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.