Capital.ba

Počeo dvodnevni sastanak grupe OPEK plus

01.12.2021. / 15:41

LONDON – OPEK i saveznici ove organizacije počeli su danas dvodnevni sastanak radi diskusije o povećanju izvoza nafte ili zadržavanju sadašnjeg nivoa, dok na tržištu vlada bojazan od slabije potražnje za energentima zbog pojave omikron varijante virusa korona.

opek

Foto: Depositphotos

Cijena barela nafte opala je juče na blizu 70 dolara sa 86 dolara u oktobru, što je bio rekrod u prethodne tri godine. Barel “brent” nafte prodaje se danas za oko 71 dolar.

Ministri zemalja OPEK-a počeli su razgovore danas u 14.15, a sutra će im se pridružiti ministri iz Rusije i ostalih država koje izvoze naftu.

Ubrzo nakon početka sastanka, jedan delegat rekao je Rojtersu da se za sada ne razgovara o promjenama nivoa proizvodnje nafte.

Rusija i Saudijska Arabija, najveći proizvođači u grupi OPEK plus, saopštili su uoči ovog sastanka da za sada nema potrebe da se mijenja nivo izvoza. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!