Opština Tutin “bacila” 7.000 eura narodnog novca: Nepropisno postavili “ležeće policajce”, pa ih ekspresno uklonili

3
1598

Avgusta mjeseca ove godine na nekoliko gradskih ulica, ali i na dijelu regionalnog puta Tutin-Rožaje, opštinska uprava Tutina je, uz pompeznu medisjku kampanju, postavila izvjestan broj gumenih usporivača saobraćaja, u narodu poznatih kao “ležeći policajaci”, za šta je iz opštinske kase potrošeno 820. 000 dinara.

Samo par mjeseci kasnije, na nekoliko lokacija u centru grada, isti su ekspresno uklonjeni što se u tutinskoj čaršiji i na društvenim mrežama komentariše kao neznanje i nestručnost ljudi koji su odlučivali o njihovom postavljanju. Navodi se da oni nisu postavljeni u skladu sa Pravilnikom o tehničkim sredstvima za usporavanje brzine na putu.

“Za novac koji je ovako utrošen na neodgovoran način, zbog neznanja i nestučnosti, moglo je da se finansira 80 jednokratnih socijalnih pomoći za najugroženije porodice našeg grada”, navodi se u objavi lokalnog uzbunjivača Nedžata Čalakovića.

Ostatak prinudnih usporivača, kao uostalom i ovi što su iznenada “nestali” sa tutinskih ulica, je u veoma lošem stanju, jer su za svega par mjeseci njihove esploatacije uništeni i nekompletni.

Nesporna opravdanost postavljanja prinudnih usporivača brzine u cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja u gradu i zaštite stanovništva od bahatih vozača, međutim, ne isključuje pitanje odgovornosti lokalne vlasti zbog nestručnosti, neznanja i neodgovornog ponašanja prema budžetskim sredstvima.

Kako s pravom ističu građani Tutina, postavljanje ogromnog broja prinudnih usporivača na mjestima gdje ne postoji opravdanost njihovog postojanja i izostanak njihove ugradnje na lokacijma gdje postoji stvarna potreba, je pogrešna saobraćajna politika koja se sprovodi godinama na štetu građana ovog grada.

Ako se uz ovo uzme i totalno nakaradna regulacija i česte nelogične promjene režima saobraćaja u gradu, onda se sasvim sigurno može govoriti o svojevrsnom saobraćajnom teroru lokalnih vlasti naspram sopstvenih građana.

Izvor: Sandzacke.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Svuda gde moze,ti lezeci policajci,lili usporivaci brzine kako ih naziva strucno ovaj mali lupez iz Tutina,strucno nazvan Cala Calakovic – inace valjda clkan SDP-a,se uklone pred zimski perido,jer ih kamioni sa raonikom koji ciste snijeg ostete…a onda se vrate na porolece.
    Ali ovaj mali lupez iz Tutina,strucno nazvan Cala Calakovic,koji vidimo pise neke tekstove “ako ti brat proda kucu…,ti budi protiv njega”…ne zna lupez da ako brat hoce da od najruznije kuce i najruznijeg imanja u selu,gradu, regionu da nesto napravi,da popravi kucu,da popravi ogradu od taraba,da popravi nesto na samom imanju…pa makar i kreditima,ti podrzi brata,jer brat hoce,bar se trudi da nesto promijeni…A NEMOJ SAMO SJEDETI U TOPLOJ FOTELJI I PALAMUDITI BRATU…nemoj brate to,nemoj to,kritikovat cete komsije zbog toga,nemoj uzimati kredite da to radis,nema veze sto enmas para,dobro nam je i ovako…..Ti takav koji tako sjedi i palamudi,treba najbolje da uzmes jedno konopce i obesis se,sto rece onaj stari da ce da uradi sa 30 evra drzavne pomoci…
    Jer upravo ovakvi dzabalebarosi koji palamude i tentaju iz toplih kancelarija i fotelja (koje im je obezbijedila stranka SDP koja je sad deo vlasti u Tutinu), kao nekad komunisti,su i doprinjeli tad u tom vremenu da taj Turtin u njihovo vrijeme bude najnerazvijeniji grad u cijeloj bivsoj Jugoslaviji (da bude ta najruznija kuca,ograda,imanje u sijelom selu,gradu,regionu…). A onda…UDRU PO BRATU KOJI TO HOCE NA NEKI NACIN DA PROMIJENI.
    Eto,takvi su vam ti strucno nazvani Cale Calakovici,koji palamude i tentaju iz toplih kancelarija,a nisu u kadri drvene tarabe u svom placu da promijene.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.