PACIJENTU ODSEKLI POGREŠNU NOGU: Tek na previjanju shvatili grešku pa nesrećnom čoveku rekli da moraju da SEKU I DRUGU NOGU!
Foto: Profimedia / Wavebreak Media LTD

užas u austriji

PACIJENTU ODSEKLI POGREŠNU NOGU: Tek na previjanju shvatili grešku pa nesrećnom čoveku rekli da moraju da SEKU I DRUGU NOGU!

Austrija -

Stravična greška u operacionoj sali u Austriji, koštala je pacijenta zdrave noge jer su lekari pogrešno obeležili i amputirali pogrešnu nogu.

Hirurg (43) koja je napravila kobnu grešku ranije ove godine kažnjena na sudu u Lincu sa 2.700 evra, i osuđena zbog grubog nemara, prenosi BBC.

Starijem pacijentu odstranjena je desna noga umesto leve, a greška je otkrivena tek dva dana kasnije.

Udovici pacijenta, koji je umro pre nego što je slučaj dospeo do suda, određena je odšteta od 5.000 evra.

Pacijent je u maju došao u kliniku u Frajštatu da bi mu amputirali nogu, ali je hirurg označila pogrešan ud, prenosi AFP.

Greška je identifikovana tokom rutinske promene zavoja i pacijentu je rečeno da će morati da mu amputiraju i drugu nogu.

Tada je bolnica saopštila da se incident dogodio kao "rezultat niza nesrećnih okolnosti". Direktor bolnice se javno izvinio na konferenciji za novinare.

Na sudu je doktorka hirurg rekla da je došlo do greške u lancu komandovanja u operacionoj sali. Na pitanje zašto je označila desnu nogu, a ne levu, rekla je: "Jednostavno, ne znam”.

Nakon incidenta premeštena je u drugu kliniku.

Kurir.rs / BBC, Foto: profimedia / Wavebreak Media LTD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track