Slavlje Srbije (Reuters)
Slavlje Srbije (Reuters)

Srbija je u polufinalu Dejvis kupa i tamo ide na - Hrvatsku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 23:31

Dubl Đoković - Ćaćić doneo odlučujuću pobedu nad Kazahstancima

Srbija je u polufinalu Dejvis kupa! I tamo će igrati protiv Hrvatske!

Odlučujući bod Srbiji doneo je dubl Novak Đoković - Nikola Ćaćić koji je nadigrao kolege iz Kazahstana Andrej Golubjev - Aleksandar Nedovjesov sa 2:1 (6:2, 2:6, 6:3). Igraće naši teniseri još u ovogodišnjem izdanju Dejvis kupa.

Izabrane vesti

Da je Miomir Kecmanović uspeo da nadigra Mihaila Kukuškina plasman u polufinale bio bi još jednostavniji, ali ovako je slađe.

Jeste Đoković najzaslužniji za ovaj trijumf, a i Ćaćić je pomogao i imao veliki doprinos u ovom trijumfu.

Sve je u ovom četvrtfinalu počelo baš kako treba. Novak i Nikola su igrali čvrsto na startu duela, pretili sa brejkom i do njega stigli u petom gemu za 3:2. Posle toga su Kazahstanci pali sa samopouzdanjem, pa ni njihovi navijači im nisu pomogli da barem uzmu još gem u prvom setu. Đoković i Ćaćić su ga priveli lako u svoju korist sa 6:2.

Ceo taj razvoj situacije kod pristalica srpskog tima pobudio je nadu da bi meč mogao da bude gotov u dva seta, međutim, baš tada je došlo do promene u ritmu utakmice. Mora se priznati da je Ćaćić u drugom setu odigrao sa malo nižom energijom i kvalitetom tenisa i to je donekle kumovalo izjednačenju.

Kazahstanci su u prva dva seta imali mnogo bolji procenat ubačenog prvog servisa, dok su naši teniseri osvajali više poena na drugi servis i to je donelo egal rezultat koji je uveo meč u odlučujući treći set koji je odlučivao o putniku u polufinale. I odigrali su naši momci dovoljno dobro da se plasiraju dalje.

Hrvati su prethodno nadigrali Italiju sa ukupnih 2:1 u svom četvrtfinalnom meču. Najveća snaga hrvatskog tima su Marin Čilić i brutalan dubl Nikola Mektić - Mate Pavić.

Velika borba je na pomolu.

DEJVIS KUP

Kecmanović - Kukuškin 1:2 (6:7, 6:4, 6:7)

Đoković - Bublik 2:0 (6:3, 6:4)

Ćaćić/Đoković - Golubev/Nedovjesov 2:1 (6:2, 2:6, 6:3)

 


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupNikola Ćaćić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara