Lautaro Martinez (Foto: Reuters)
Lautaro Martinez (Foto: Reuters)

Šampion diše za vrat Napoliju: Lautaro pogurao Inter do drugog mesta, Mihina Bolonja sanja Evropu

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.12.21. | 20:31

Ekipa srpskog stručnjaka savladala Romu minimalnim rezultatom i bodovno se izjednačila sa Juventusom i Fjorentinom

Vodeći timovi se sve više spotiču, a Inter gazi krupnim koracima uskoro bi i sam mogao da postane lider. Možda ne igra najlepši fudbal na Čizmi, ali šampion Italije u ovom trenutku deluje znatno sigurnije od rivala. Ostvaruje pobede u nizu i ono što je najbitnije, ne muči se sa rivalima. Posebno ne sa onim manjim, što je potvrdio u 15. kolu na Đuzepe Meaci. Pobedom nad Specijom (2:0), četvrtom uzastopnom u svim takmičenjima, a petom u poslednjih šest prvenstvnih utakmica, ekipa Simonea Inzagija je preskočila uzdrmanog gradskog rivala Milan i prišla na bod zaostatka Napoliju (uz meč više od oba pomenuta tima).

Za razliku od većine kolega u Italiji, Inzagi ima taj luksuz dugačke klupe koja mu je kao na primer večeras, u vanrednom kolu kada se igra na tri dana, dozvolila da bez ikakvih posledica odmori pojedine članove startne postave. Matea Darmijana i Stefana De Fraja nije bilo zbog povrede (zamenili ih Denzel Damfris i Danilo Dambrozio), Edin Džeko i neumorni Nikolo Barela dobili su zasluženi predah, a njihove uloge preuzeli su Hoakin Korea i Roberto Galjardini, ali promene na terenu nisu bile uočljive.

Izabrane vesti

Štaviše, upravo je Galjardini bio taj koji je slomio polučasovni otpor koji je Specija pružila šampionu. Hakan Čalhanoglu je dodao do Dambrozija, Italijan iz prve proigrao Lautara, a ovaj petom ostavio za natrčalog Galjardinija, koji mu se ubacio iza leđa i po ulasku u šesnaesterac pogodio dalji ugao gola.

Specija je pred sam odlazak na odmor mogla pravo niotkuda da se vrati u život, Kevin Almijan je bio najviši posle centaršuta iz kornera, ali je Samir Handanovič po ko zna koji put spasao Inter sigurnog gola. Nerazuri u nastavku nisu dozvoljavali rivalu da im ugrozi prednost, od samog povratka sa pauze su pritiskali rivala, željni da što pre osiguraju trijumf. Posle petnaestak minuta igre u drugom delu učinio je to najraspoloženiji fudbaler u redovima domaćina Lautaro Martinez udarcem iz penala, koji ga je pride sam i iznudio, pa je na drugu asistenciju u Seriji A nakalemio i osmi prvenstveni pogodak.

U drugom meču odigranom u istom terminu Bolonja je na svom terenu savladala Romu minimalnim rezultatom. Pogodak vredan tri boda delo je švedskog veziste Matijasa Svandberga. Slabo je prihvatio loptu prilikom jednog dodavanja, morao je brzo da reaguje, pa je sa oko 20 metara lukavo poslao "žabicu" ka golu Rome, lopta je pala ispred Ruija Patrisija i završila u mreži rimskog kluba.

Sa večerašnjom pobedom. četvrtom u poslednjih mesec dana, tim Siniše Mihajlovića se bodovno izjednačio sa Juventusom i Fjorentinom, a prišao na bod zaostatka od petog mesta i Lige Evrope, koja pripada upravo Romi. Kako igraju pomenuti timovi Bolonja s pravom može da se nada izlasku na evroscenu na kraju sezone.

SERIJA A - 15. KOLO

Utorak

Atalanta - Venecija 4:0 (2:0)

/Pašalić 7, 12, Kopmajners 57/

Fjorentina - Sampdorija 3:1 (3:1)

/Kaljehon 23, Vlahović 32, Sotil 45 - Gabijadini 15/

Salernitana - Juventus 0:2 (0:1)

/Dibala 21, Morata 70/

Verona - Kaljari 0:0

Sreda

Bolonja - Roma 1:0 (1:0)

/Svandberg 35/

Inter - Specija 2:0 (1:0)

/Galjardini 36, Martinez 58pen/

20.45: (6,00) Đenova (3,90) Milan (1,65)

20.45: (4,10) Sasuolo (3,70) Napoli (1,95)

Četvrtak

18.30: (1,88) Torino (3,70) Empoli (4,40)

20.45: (1,67) Lacio (3,90) Udineze (5,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

InterRomaBolonjaSerija ASpecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara