(OK Crvena zvezda)
(OK Crvena zvezda)

Zvezdina mašinerija melje redom! Pregažen i šampion, finale je na vidiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 20:21

Nova ubedljiva pobeda crveno-belih odbojkašica

Dominiraju odbojkašice Crvene zvezde u prvenstvu gde imaju sve pobede, ali sigurnim korakom gaze i u Kupu Srbije.

Crveno-bele su sjajnu seriju nastavile i večeras u prvom meču polufinala nacionalnog kupa pošto su na svom terenu pobedile aktuelnog šampiona Ub sa 3:1 (19-25, 25-13, 25-19, 25-20). Zvezdašice su tako zabeležile sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, a prvi put posle više od mesec dana su izgubile set.

Izabrane vesti

Nedavno su crveno-bele pregazile aktuelnog šampiona sa maksimalnih 3:0 na njegovom terenu u prvenstvu, a i večeras su dokazale da su bolji tim. Sa velikim optimizmom dočekuju revanš na Ubu za 15 dana gde će im biti dovoljna da osvoje dva seta.

Šampion Srbije je bolje otvorio meč i na krilima odlične Ljubice Kecman i bolje realizacije u napadu materijalizovao veliko vođstvo koje je imao od početka meča (12:2).

Ipak, probudile su se crveno-bele u nastavku i krenule na put preokreta. Zvezda je serijom 6:0 došla do vođstva 13:5 i u nastavku je samo povećavala prednost. Prednjačila je Jelena Lazić koja se u dosadašnjem delu sezone može nazvati najboljom odbojkašicom na domaćoj sceni. Osvojila je osam poena u drugom setu sa neverovatnom realizacijom napada od 73 odsto.

Meč se prelomio sredinom trećeg seta. Gošće su povele 5:0, imale i 7:2 ali je Zvezda preokrenula na 16:11 i do kraja održavala vođstvo. Zvezda je bolje otvorila i treći set, vodila 15:9 ali je Ub uspeo da dođe na poen zaostatka (17:16). Domaće odbojkašice su prekinule seriju Ubljanki i opet stekle veliku prednost. Došle su do šest meč lopti, iskoristile četvrtu i zabeležile pobedu.

Jelena Lazić je nastavila da blista do kraja, a na drugoj strani je podbacila Ljiljana Ranković koja je u poslednja dva seta osvojila samo tri poena. Lazićeva je na kraju meč završila sa čak 27 osvojenih poena uz sjajnu realizaciju u napadu od 49 odsto. Ana Živojinović i Jelena Delić su osvojile po 10 poena. Na drugoj strani je Ljubica Kecman osvojila 16 poena.

U drugom polufinalu su prednost nakon prvog meča stekle odbojkašice lajkovačkog Železničara koje su sa maksimalnih 3:0 (25:22, 25:20, 25:19) savladale TENT u Obrenovcu i revanš na njihovom terenu bi trebalo da bude formalnost. Najefikasnija u pobedničkom timu je bila mlada Aleksandra Uzelac sa 16 osvojenih poena.


tagovi

Jelena LazićŽOK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara