Grupa za konceptualnu politiku pozvala građane na izbore i da brane slobodu 1Tabla na ulazu u sediše Grupe za konceptualnu politiku Izvor: gkp.org.rs

Grupa za konceptualnu politiku iz Novog Sada pozvala je danas gradjane da „odbrane suverenitet“, odnosno slobodu i pravo odlučivanja, kao i da što masovnije izadju na predstojeće izbore u aprilu 2022. godine.

„U aprilu se ne bira već odlučuje hoćemo li živeti kao slobodni ljudi ili ćemo slobodu tražiti na drugom mestu. Protesti i blokade koji su počeli ovih dana treba da budu kampanja koja je na našoj strani. Zakoračimo slobodno i zajedno, a ostalo neka je briga nasilnika“, navodi se u saopštenju Grupe za konceptualnu politiku.

Pozvali su građane da ne dozvole da ih podeli i „razvrsta“ na one koji u njenoj smeni vide rešenje i na one koji žele da se zakon o referendumu i o eksproprijaciji ne usvoje.

„U pitanju je jedna vlast i vlast jednog čoveka kojem su svi zakoni u službi očuvanja lične vlasti“, piše u saopštenju.

Ocenili su da Srpska napredna stranka nasiljem vlada Srbijom od svog dolaska na vlast.

Grupu za konceptualnu politiku 2011. godine osnovali su lokalni aktivisti u Novom Sadu koji su u tom trenutku bili i predsednici skupština stanara u zgradama u kojima žive.

Od 2013. godine se rad GKP-a na pitanju povezivanja i organizovanja stanara i njihovih skupština odvija projektno, kroz projekat koji nosi naziv „Lokalne politike i urbana samouprava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari