Najnovije vesti
Vesti Hronika
ISTRAGA STRAVIČNE NESREĆE U SMEDEREVU Deda vraćao unuka majci kada je na njih NALETEO VOZ, mališan poginuo na licu mesta. Meštani: "Šta se dogodilo te noći, samo oni znaju"

ISTRAGA STRAVIČNE NESREĆE U SMEDEREVU Deda vraćao unuka majci kada je na njih NALETEO VOZ, mališan poginuo na licu mesta. Meštani: "Šta se dogodilo te noći, samo oni znaju"

Osnovno tužilaštvo u Smederevu obavilo je uviđaj na mestu stravične saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u selu Lugavčina u kojoj je sinoć poginuo trogodišnji dečak D. A. Mališan je u kolima bio sa dedom Z. A. (50) koji je upravljao vozilom. U narednom periodu, kako su rekli za "Blic", radiće se veštačenje vozila i preduzimanja drugih potrebnih radnji u cilju utvrđivanja tačnog uzroka nesreće.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Otac se oprostio od trogodišnjaka koji je poginuo u nesreći u Smederevu Foto: Drustvene mreze
Otac se oprostio od trogodišnjaka koji je poginuo u nesreći u Smederevu

- Oko 19.40 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u sudaru voza i putničkog vozila u kojem su bila dva lica, na pružnom prelazu u selu Lugavčina. Pružni prelaz je bez branika, obeležen vertikalnom signalizacijom - rekli su za "Blic" iz Osnovnog tužilaštva u Smederevu.

Pročitajte još

Kako navode, u nesreći je život izgubilo maloletno lice 2018. godište koje se nalazilo u putničkom vozilu.

"Punoletno lice, koje je verovatno upravljalo putničkim vozilom, sa teškim povredama prevezeno u Beograd na dalje lečenje. Na mestu nesreće obavljen je uviđaj u prisustvu dežurnog zamenika javnog tužioca. U narednom periodu predstoji veštačenje vozila i preduzimanja drugih potrebnih radnji u cilju utvrđivanja tačnog uzroka nesreće - rekli su za "Blic" u tužilaštvu.

"Nek te anđeli čuvaju, kad ja više ne mogu..."

Od dečaka D. A. se tužnom porukom preko društvenih mreža oprostio njegov otac.

"Nek ti je laka zemlja, sine moj! Da te anđeli čuvaju kad ja više ne mogu", stoji u potresnoj poruci nesrećnog oca.

"Velika tragedija"

Dečak je, kako se nezvanično navodi, preminuo na licu mesta, a njegov deda Z. A. je teško povređen. U Smederevu je zbog ove tragedije zavladao muk i meštani su šokirani tragedijom...

- Velika tragedija! Jadna ta porodica, bez tog deteta. Ko je mogao da sluti da će ovako nešto da se dogodi - kažu žitelji sela u okolini Smedereva.

Do nesreće je došlo na pružnom prelazu
Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija
Do nesreće je došlo na pružnom prelazu

Kako navode, roditelji mališana su razvedeni i kobne večeri dečak je bio kod oca i deda ga je vraćao kući kod majke u susedno selo.

- Dečak je bio kod oca i deda ga je vraćao kući u susedno selo, gde živi sa majkom. Nikada nije bilo problema, i deda je uvek vodio računa o mališanu. Šta se dogodilo te noći znaju samo oni - kažu oni i nastavljaju:

"Dete je umrlo na mestu, iako su pokušali da ga ožive. Dedi je pukla jetra i pitanje je da li će preživeti."

Pruga obezbeđenja vertikalnom signalizacijom

Podsetimo, stravična saobraćajna nesreća dogodila se u utorak veče, a do udesa je došlo na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi detalje nesreće.