Partizan u četvrtfinalu Kupa Srbije 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Fudbaleri Partizana plasirali su se među osam najboljih u Kupu Srbije pošto su u duelu osmine finala pobedili Dubočicu rezultatom 1:0 (1:0). Leskovčani su odlučili da ovaj meč igraju kao domaćini na stadionu Čair u Nišu, a pred oko 3.000 gledalaca jedini gol postigao je Marko Milovanović u 40 minutu.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio je da izvrši nekoliko izmena u odnosu na tim koji je igrao u prvenstvenoj utakmici sa Voždovcem, pa je Rikarda zamenio mladi, 18-godišnji Marko Milovanović, na poziciji levog beka zaigrao je desni spoljni fudbaler Marko Živković, na golu je bio Stevanović, na poziciji centralnog beka Ostojić, a u veznom redu Lutovac.

Crno-beli su od početka zaigrali jak presing, očigledno pokušavajući da u početnoj fazi utakmici postignu gol i izbegnu eventualno iznenađenje. U prvih 45 minuta gosti su uputili osam udaraca ka golu rivala, izveli čak osam kornera i imali ogromnu prednost u posedu lopte (70:30), ali su domaći dugo odolevali, najviše zahvaljujući golmanu Miodragu Mladenoviću.

U nastavku meča ritam igre je bio znatno slabiji, Partizan je imao inicijativu, ali bez puno šansi, a i teren na Čairu nije dozvoljavao da igrači oba tima prikažu bolju partiju.

Prvu šansu imao je Miletić već u 2. minutu, a zatim je golman Dubočice sjajnim odbranama sprečio Milovanovića i Lutovca da gostima donesu rezultatsku prednost. Najpre je odlično reagovao posle udarca glavom mladog špica u 12. minutu, da bi pet minuta kasnije odbranio i volej udarac Lutovca sa ivice kaznenog prostora.

Partizan je gotovo sve vreme imao loptu u svom posedu i napadao, ali dugo nije uspevao da stvori ozbiljniju priliku za gol. Zbog lošeg terena crno-beli nisu uspevali da nametnu svoju pas igru, pa su do kaznenog prostora Dubočice uglavnom dolazili iz prekida ili centaršutevima ka Milovanoviću.

Kako je odmicalo vreme razlika u kvalitetu bila je sve očiglednija, a igrači Dubočice su postajali sve umorniji. U 38. minutu Milovanović se ponovo našao u prilici, a samo dva minuta kasnije doveo je svoj tim u vođstvo.

Miljković je centrirao sa desne strane, centarfor gostiju dobio je duel u skoku sa Jovanovićem i glavom poslao loptu u levi gornji ugao. Nedugo potom Lutovac je uputio loptu ka Pavloviću, ali vezista crno-belih nije uspeo da zahvati loptu.

Na početku drugog poluvremena Dubočica je zaigrala otvoreno i napadački, ali je prvu šansu imao Partizan, kada je posle kontranapada udarac Pantića sa gol linije izbio Stojković. U 59. minutu domaći su izveli i prvi korner, nakon kojeg Gorčić šutirao glavom pored stative Stevanovića.

Polovinom drugog dela obojica trenera izvršila su izmene u nastojanju da u finišu dođu do pogotka. Partizan je imao terensku inicijativu, ali bez šansi, činilo se da polako spuštaju ritam igre u želji da mirno privedu utakmicu kraju.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu za crno-bele imao je Rikardo u 87. minutu, ali je njegov udarac odbranio odlični golman Leskovčana Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari