DF neće glasati sa DPS-om za nepoverenje Vladi, ali hoće da razgovara o prevremenim izborima 1Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Nebojša Medojević, predsednik PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta kazao da neće podržati nijednu inicijativu iza koje stoji Demokratska partija socijalista, pa ni onu o izglasavanju nepoverenja Vladi koju je inicirala opozicija, ali i da mogu razgovarati o mogućnosti održavanja prevremenih izbora.

Medojević je na pres konferenciji ocenio da je program Evropa sad neodrživ i upozorai da će povećanje penzija i plata napraviti manjak u budžetu od 450 miliona eura, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

„Zašto mi eksperimentišemo s ovim i kolika je opasnost od jednog takvog eksperimenta za državu? Država nije igračka. Baknkrot znači da ćete imati po zakonu minimalnu platu po 450 eura, ali da je nećete primati „, rekao je Medojević.

On je kazao da će poslodavci u Crnoj Gori, ako im se nametne obaveza da plaćaju 450 evra minimalnu zaradu, to rešavati na dva načina: „Ili povećanjem cena, što će gurati inflaciju, ili otpuštanjem radnika što će gurati nezaposlenost. Prema tome, poštivani građani, nema deljenja onoga što niste zaradili.“

SNP: Dogovor o novoj vladi moguć isključivo unutar aktuelne većine

Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković rekao je za Portal RTCG da ta stranka želi da se izabere nova vlada, jer aktuelna nije opravdala očekivanja te stranke.

Joković je kazao da je dogovor o novoj vladi moguć isključivo unutar aktuelne vladajuće većine.

„Da inicijativa za izglasavanje nepoverenja Vladi dolazi iz skupštinske većine, imali bismo i drugačiji odnos prema njoj. Ovako, dolazi iz DPS-a pa je jasno kakav odnos imamo prema tome. U svakom slučaju, mi se zalažemo da se što pre izabere nova vlada“, podvukao je Joković.

Po njegovom sudu Vlada je demonstrirala i nekorektan odnos prema SNP-u: „Dogovor o novoj vladi treba postići unutar aktuelne vladajuće većine.“

Poslanici crnogorske opozicije predali su juče u skupštinsku proceduru inicijativu za glasanje o nepoverenju Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari