VKK: Srbija ulazi u opasnu fazu mržnje i nasilja i vreme opasnog življenja 1Batinaši s kapuljačana napadaju demonstrante na mostu u Šapcu Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“ upozorio je javnost da Srbija ulazi u novu, veoma opasnu fazu mržnje i nasilja. Kako navode, fašistički napad na potpredsednic Mariniku Tepić na režimskoj televiziji Pink i državno nasilje na građanskim protestima su znak da Srbija ulazi u period opasnog življenja.

„Nema nikakve sumnje da iza istupa naprednjačkog klovna, kriminalca i paramilitarca Dragoslava Bokana stoji režim Aleksandra Vučića, kao što je sasvim jasno da su i surovi batinaši iz Šapca i drugih mesta u njegovoj funkciji, spremni na sve“, navodi se u saopštenju Kluba i dodaje kao je „pre deset godina, po dolasku ekstremnih nacionalista i ratnih huškača na vlast, bilo pitanje vremena kada će Srbija postati nazadno, autokratsko, necivilizovano, mrzilačko društvo koje na svaki način ponižava svoje građane, što ono danas jeste“.

Jasno je da će naprednjačka vlast svoje privilegije i svoje enormno, nezakonito stečeno bogatstvo, braniti na sve moguće načine, i da neće prezati ni od toga da ponovo izazove međunacionalne sukobe ukoliko to bude potrebno, uvereni su u VKV.

„Građani Vojvodine moraju na sledećim izborima da pošalju jasnu poruku da ne pristaju na vlast koja ljude diskriminiše na nacionalnoj, političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Građani Vojvodine toj vlasti i njenim vojvođanskim slugama moraju dati crveni karton“, navodi se u saopštenju Vojvođanskog kulturnog kluba “Vasa Stajić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari