ZEČEVIĆ PORUČIO GROBARIMA: Da je VUČIĆ bio na vlasti 2007. godine, PARTIZAN bi danas imao NOV I MODERAN stadion!
Foto: Profimedia, Ana Paunković, Printscreen/PINK

konstatacija

ZEČEVIĆ PORUČIO GROBARIMA: Da je VUČIĆ bio na vlasti 2007. godine, PARTIZAN bi danas imao NOV I MODERAN stadion!

Fudbal -

Bivši generalni sekretar crno-belih žali što pre 14 godina nije sagrađen novi sportski objekat u Humskoj

Nekadašnji, veoma uspešni generalni sekretar FK Partizan, Žarko Zečević ubeđen je da bi crno-beli imali moderan stadion, da je Aleksandar Vučić ranije došao na vlast u Srbiji.

Žarko Zečević
foto: Dado Đilas

- Da je Partizan napravio stadion 2006/07 godine, i sada imam onaj projekat, kao što je stadion Jang Bojsa. Sa takvom infrastrukturom stavljaš u poziciju huligane da ne mogu da se ponašaju onako kako oni hoće. Zato što imaš prostore koji su pregrađeni, redarsku službu, koja apsolutno odgovara tome. Sve je pokriveno kamerama. Imaš poseban deo za pretplatne karte gde na svakoj stolici piše ime. Da je Vučić bio predsednik tada Partizan bi imao stadion. Čovek voli sport, poznaje sport i ulaže u sport. To je najvažnije - rekao je Žarko Zečević za nedeljnik "Ekspres".

Aleksandar Vučić, Kać, Kontinental
foto: Kurir

Žarko Zečević je i ranije pričao da je njegova ideja da Partizan dobije moderan stadion sprečena sa političke strane i to 2007. godine. Tada je u Humskoj trebalo da bude srušen sadašnji i izgrađen novi sportski objekat sa 38.000 sedišta, hotel, tržni centar... Ceo poduhvat trebalo je da košta 300 miliona evra.

helikopter, Beograd, policijski čas, Stadion Partizana
foto: Nemanja Nikolić

- Država nam nije dozvolila! Državni vrh je sprečio to - rekao je Žarko Zečević za Sportski žurnal 2020. godine.

Takođe, valja pomenuti da je stadion u Humskoj prešao u vlasništvo FK Partizan tek kada je na vlast došao Aleksandar Vučić. Sve do tada vodio se spor sa vojskom, iako je još 1989. godine general Veljko Kadijević, potpisao akt koji je bio u skladu sa tada važećim propisima, a na osnovu kojeg je tada sačinjen ugovor o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima bez naknade.

Kurir sport

Bonus video:

06:14

KAKVE REČI O PIKSIJU! Nađ i Iliev RASPAMEĆENI potezima Stojkovića: UJEDINIO JE FUDBAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track