');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

KORONA KLACKALICA Od posledica kovida u Srpskoj preminulo osam ljudi više nego juče

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirana su 663 laboratorijska uzorka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 223 osobe, a preminulo je 18 pacijenata.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
korona virus-medicinski radnici-Klinika za infektivne bolesti UKC-RS 04 Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
korona virus-medicinski radnici-Klinika za infektivne bolesti UKC-RS 04

Među novozaraženima radi se o 20 muškarca i 20 žena, od kojih je 39 mlađe, 122 srednje i 62 starije životne dobi, piše Srpskainfo.

Podsećamo, juče je u Srpskoj preminulo deset osoba koje su bile pozitivne na koronu. Testirana su 202 lаbоrаtоriјska uzоrka, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 40 ljudi.

Kada je reč odanašnjim informacijama, prema mestu prebivališta, koronom je zaraženo 79 osoba iz Banjaluke, 30 iz Bijeljine, 26 iz Trebinja, 24 iz Kozarske Dubice, 15 iz Doboja, po pet iz Prnjavora i Foče, po četiri iz Dervente i Šamca, po tri iz Bileće, Laktaša i LJubinja, po dve iz Višegrada, Zvornika, Prijedora, Stanara i Ugljevika i po jedna iz Broda, Vlasenice, Donjeg Žabara, Kneževa, Kotor Varoša, Modriče, Mrkonjić Grada, Ribnika, Rudog, Srebrenice, Teslića i Šipova.

Pročitajte još

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i 14 žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po dve osobe iz Doboja, Laktaša i Teslića i po jedna iz Banjaluke, Bijeljine, Bratunca, Broda, Čelinca, Gradiške, Mrkonjić Grada, Prijedora, Šekovića, Sokoca, Trebinja i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89.798 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.170 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 359.193 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 592, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 250, a u ostalim bolnicama 346. Na respiratoru je 65 osoba, 31 u UKC RS i 34 u ostalim bolnicama.