Proizvođač mocart kugli ide u stečaj

Kompanija "Salcburg čokolade" iz Grediga, poznata po proizvodnji mocart kugli, podnela je kod pokrajinskog suda u Salcburgu zahtev za stečaj.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

09:25

Proizvođač mocart kugli ide u stečaj
Ilustracija: Profimedia

Zbog ovog neočekivanog kraha, sindikalci, zajedno sa radničkim savetom i menadžmentom, planiraju da razgovaraju o situaciji i informišu zaposlene.

Iako je proteklih godina preduzeće beležilo dobit, prošle godine ga je pandemija teško pogodila, napisao je direktor Kristijan Šigerl.

Zbog znatno smanjenog broja turista, manifestacija i proslava je došlo do pada prodaje čokoladnih proizvoda, pa tako i mocart kugli.

Pad obrta iz prošle godine mogao je samo delimično biti kompenzovan u novoj poslovnoj godini, međutium, i pored novih klijenata u izvozu i državne korona pomoći i ove godine, zbog prošle godine beležiće se ogroman gubitak.

"Aktuelni lokdaun i značajni rast cena sirovina, energije, plata, troškova logistike, materijala za pakovanje su dalji razlozi", dodao je Šigerl i rekao da se zaposlenima ne mogu isplatiti novembarske plate, kao ni božićni dodatak.

Inače, ovo preduzeće proizvodi čokolade "Bobi", "Marija Terezija taler" i "Salcburg konfiseri".

Kompanija je osnovana 1897. pod imenom "Rajsigl fabrika slatkiša" u Salcburgu, i preseljena je 1956. u Gredig.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

15 h

Podeli: