KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Novosađani usporili „studente“

Derbi dve najbolje plasirane ekipe na tabeli Druge futsal lige Srbije, kragujevačkog Ekonomca i Novog Sada, okončan je bez pobednika – 1:1 (1:0). Popularni „studenti“ su ovim remijem prekinuli niz od osam uzastopnih trijumfa, ali su sačuvali bodovnu prednost u odnosu na Novosađane.

Foto: KMF Ekonomac

Na jednoj strani Predrag Rajić, na drugoj Nikola Rnić. Sadašnji i bivši kapiten Ekonomca jedan nasuprot drugog. Dovoljno za početak jedne sjajne futsal večeri u „SBB Jezeru“.

Gosti iz Novog Sada su nešto agilnijom igrom u uvodnoj fazi utakmice pokušali da izbace lidera iz ravnoteže. Zapretili su Novosađani par puta, najpre preko Popovića iz prekida, a potom i preko Rnića i Stanića, ali je golman Ekonomca Nemanja Milanović ostao nesavladan.

Nakon nešto slabijeg početka, domaćin dolazi do daha. Stojanović pogađa prečku, da bi potom udarac Kristijana Vasića zaustavio gostujući čuvar mreže Miljan Radmanović.

U toku je bio 8. minut utakmice kada je lukavi Vasić direktnim udarcem na gol iz auta uspeo da iznenadi Radmanovića i donese početnu prednost Ekonomcu.

Imao je Vasić još dve dobre prilike da uveća svoj golegeterski saldo u prvom poluvremenu, ali je prvi put pogodio spoljni deo mreže, dok je njegov drugi pokušaj da ugrozi gol Novosađana osujetio Radmanović.

Na suprotnoj strani terena, Milanović je zaustavio pokušaje Popovića i Stanića, a priliku da donese gostima izjednačenje imao je Stamenić, koji je izigrao kompletnu odbranu Ekonomca, ali je isuviše oklevao sa završnim udarcem.

Poslednju priliku u prvom delu susreta imao je Stojčevski, koji je šutirao pored gola.

Već posle tridesetak sekundi igre u drugom poluvremenu, Kragujevčani po drugi put na utakmici pogađaju okvir gola Novosađana. Ovoga puta je to učinio Kristijan Vasić, čiji je udarac zaustavila stativa.

Bio je to nagoveštaj potpune dominacije „studenata“ u drugih dvadeset minuta susreta. Ređale su se šanse pred golom Novosađana kao na filmskoj traci, ali je Radmanović jednostavno „začarao“ svoju mrežu.

I kako to obično biva u svetu sporta, usledila je kazna za propuštene prilike. Lazić je snažnim, prizemnim udarcem iz prekida sa petnaestak metara doneo gostima izjednačenje u 31. minutu.

Pokušali su „studenti“ u finišu utakmice da sa svih pet igrača u polju dođu do nove rezultatske prednosti, ali su gosti uspešno odoleli i čini se pomalo nezasluženo odneli bod u Novi Sad.

Bila je ovo poslednja utakmica Ekonomca u „SBB Jezeru“ u ovoj kalendarskoj godini.

Do kraja polusezone „studente“ očekuju dva uzastopna gostovanja, najpre bivšem prvoligašu Jastrepcu iz Blaca, a potom i beogradskom Studentu.

EKONOMAC – NOVI SAD 1:1 (1:0)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“.
Sudije: Vladan Radulović, Nikola Aleksić i Nemanja Radić.
Strelci: 1:0 Vasić u 8, 1:1 Lazić u 31. minutu.
Žuti kartoni: Rakić, Vasić, Brdar (Ekonomac), Petrović, Stanić, Rnić, Popović, Radmanović (Novi Sad).

EKONOMAC: MILANOVIĆ, DIGIĆ, VASIĆ, L. MARINKOVIĆ, STOJČEVSKI, Rakić, Milivojević, Tanasković, Brdar, Stojanović, Dimitrijević, Rajić, I. Marinković, Milenković.

NOVI SAD: RADMANOVIĆ, POPOVIĆ, RNIĆ, SAVKOVIĆ, STANIĆ, Lazić, Ilić, Petrović, Stamenić, Jevtić, Avdalović, Tomić, Pajić, Latinović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!