Dodik putuje u Moskvu na sastanak sa Putinom 1Foto: FreeImages / Jesse Miksic

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sutra putuje u Moskvu, gde bi trebalo da se sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i sa predstavnicima Gasproma, sa kojima će razgovarati o isporuci gasa.

„Sastaću se sa Putinom i zato idem tamo. Strategija Zapada kaže da je tu neki maligni uticaj Rusije, a oni ne da imaju maligne, nego pogubne politike, Velika Britanija, delom Amerika, a vidim da nećemo biti dobro postavljeni ni kod nove Vlade Nemačke. Ali šta da radimo, nismo tu da ispunjavamo njihove želje“, rekao je Dodik za RTRS.

On je kazao da je radio na tome da Rusiji i Kini objasni o čemu se radi i oni žele da ga čuju, a naveo je i da se uveliko radi na tome da se pokrene tužba protiv visokog predstavnika Kristijana Šmita u Nemačkoj, preneo je Klix.

Dodik je istakao da se Rusija pokazala kao važan partner Republike Srpske i da je to rezultiralo ekonomskom saradnjom i isporukom energenata po povoljnijim cenama.

„Verujem da ćemo za naše potrebe i za potrebe izgradnje gasovoda i dve gasne elektrane postići dogovor i da ćemo očuvati sadašnju cenu, kao što je to uradila Srbija“, kazao je Dodik.

Naveo je da će tokom posete Moskvi razgovarati i o privrednim pitanjima, ističući da će izgradnja gasovoda od Rače prema Banjaluci biti tema i sa presednikom Rusije i sa čelnim ljudima Gasproma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari