Ex -Yu

Kraj protesta u Šapcu, okupljeni tražili pravdu za bageristu

Kraj protesta u Šapcu, okupljeni tražili pravdu za bageristu
Foto: Tanjug/Mirjana Cvoric | Kraj protesta u Šapcu, okupljeni tražili pravdu za bageristu

ŠABAC - Protest pristalica SNS ispred Osnovnog suda u Šapcu je završen, a okupljeni su zatražili poštovanje zakona i slobode kretanja, kao i da se kazne svi koji su u subotu građanima sprečavali slobodu kretanja.

Okupljeni su zatražili i pravdu za bageristu Duška Prokića koji je u subotu pretučen na šabačkom mostu.

Na protestu je raširen transparent "Stop teroru žutog ološa", a okupljenima se obratio poslanik SNS Boban Birmančević koji je poručio da je poslije 20 godina Šabac slobodan grad i da neće biti dozvoljeno da bilo ko zaustavlja, blokira i zabranjuje kretanje Šapčanima.

On je rekao da su bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i ''njegova ekipa'' napadali građane, bili drski i bezobrazni i nanosili teške tjelesne povrede i zatražio da oni budu procesuirani i da odgovaraju za to.

Gradonačalenik Šapca Aleksandar Pajić naglasio je da je Šabac slobodan grad i da putevi i mostovi tog grada moraju biti slobodni.

Predsjednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je da je Dragan Milovanović Crni, koji je pretukao bageristu, danas heroj za opoziciju, kojoj je poručio da neće zaustaviti Šabac i Srbiju.

Glišić je kazao da za razliku od opozicije, SNS ne ruši, ne blokira, niti tuče ljude na mostovima, već da ih gradi, otvara bolnice i fabrike, dok bivša vlast, dodao je, nije izgradila ni metar auto-puta.

Protest u Šapcu u nedjelju je najavila i opozicija na čelu sa Nebojšom Zelenovićem, ali su u međuvremenu odustali od okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije