Levandovski u dresu Bajerna (© Reuters)
Levandovski u dresu Bajerna (© Reuters)

Sprema se cirkus u Parizu: Preko noći uvedena nova nagrada da Levandovski ne bi dobio Zlatnu loptu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 17:54

Izgleda da je Frans fudbal rešio da obesmisli najveće individualno priznanje u svetu fudbala

Jeste Lionel Mesi fudbal, ali Robert Levandovski je u 2021. bio bolji od svih igrača na planet. Jedino logično deluje da Poljak bude proglašen za najboljeg u kalendarskoj godini, međutim, kako sad stvari stoje, napadač Bajerna ni drugu godinu zaredom neće dobiti priznanje koje je na terenu apsolutno zaslužio. Lane ga je u tome poremetila korona, nagrada nije ni dodeljena, a sad je na pomolu volšebni zaokret ljudi iz magazina Frans fudbal kao organizatora svečanosti.

Za 20.30 je zakazan završni čin proglašenja najboljih, a lako bi moglo da se desi da Leva i ovaj put bude preskočen. Razlog je tumačenje informacije koja se pojavila tri sata uoči ceremonije u Parizu, a glasi da su uvedene dve nove nagrade!? Za najbolji klub i najboljeg strelca u 2021! Nešto što nikad ranije nije postojalo. Preko noći, bez ikakve prethodne najave, što rađa sumnju i stvara pogodno tle za pretpostavke i nagađanja.

Izabrane vesti

Jedna od takvih glasi da će Robert Levandovski kao autor 53 gola ove godine dobiti izmišljenu nagradu. Utešnu. A da će se time otvoriti put za proglašenje Lionela Mesija za najboljeg igrača, sve kako bi Argentinac dobio sedmu Zlatnu loptu i uvećao svoju ionako veliku kolekciju. Da, jeste napokon osvojio trofej sa reprezentacijom, vodio Argentinu do slavlja na Kopa Amerika u Brazilu, ali to je bio samo jedan letnji turnir. Proletos ništa posebno u Barseloni. Ove jeseni tek poneki gol u Pari Sen Žermenu.

Naspram njega Robert Levandovski koji je kao lokomotiva vukao Bajern do nove titule u prvenstvu Nemačke, oborio rekord Gerda Milera po broju pogodaka u jednoj bundesligaškoj sezoni, ne prestaje da sipa bez obzira na vreme, mesto i protivnika, ali izgleda da nije dovoljno. Da će drugu godinu zaredom biti opljačkan i da će morati da se zadovolji samo nagradom koja se, na prvi pogled, čini izmišljenom samo da ne bi ostao praznih ruku.

Ako se to desi, ispašće da je ugledna Marka još u nedelju veče imala tačnu informaciju kako je Lionel Mesi najbolji fudbaler sveta. Bude li Leva još jednom izvisio, mnogi su spremni da kažu kako je Zlatna lopta izgubila na vrednosti, da je trka za nju postala cirkus, pod uticajem raznih lobija.

Čekamo crveni tepih u Teatru de Šatle...


tagovi

Bajern MinhenPari Sen ŽermenRobert LevandovskiLionel Mesi

Obaveštavaj me

PSŽ
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara