(ŽOK Crvena zvezda)
(ŽOK Crvena zvezda)

Zvezda ruši sve pred sobom, uraganska partija u derbiju za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 20:42

Crveno-bele su jedina ekipa bez poraza u Srbiji

Ako se po jutru dan poznaje, titula u Superligi sa odbojkašice bi posle tri godine mogla da se vrati u Beograd, a posle skoro 10 godina u trofejne vitrine Crvene zvezde.

Crveno-bele devojke imaju fantastičan start sezone!

Izabrane vesti

Večeras su u derbiju dosadašnjeg dela sezone pregazile Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:0 (25:18, 25:21, 25:20) i sada su jedini neporažen tim u ligi. Do večeras su obe ekipe imale skor od osam pobeda u isto toliko mečeva ali neko je večeras morao da upiše prvi poraz.

Zvezda se po drugi put u sezoni pobedila Jedinstvo. Pre nešto manje od mesec dana je u nacionalnom kupu slavila takođe sa maksimalnih 3:0 na svom terenu i nadoknadila poraz iz prvog meča u Staroj pazovi kada je osvojila set. A ova pobeda večeras je verovatno još slađa jer je ostvarena u Staroj Pazovi gde crveno-bele nisu pobedile već četiri godine.

Očekivala se makar veća neizvesnost u duelu dva neporažena tima u ligi ali su Zvezdine odbojkašice odigrale još jednu savršenu partiju i ubile sve nade protvnica. Kao što su nedavno pregazile aktuelnog šampiona Ub u gostima sa maksimalnih 3:0, tako su i večeras u još jednom derbiju ostavile protivnika bez osvojenog seta. Ekipa Aleksandra Vladisavljeva zaista deluje impresivno na početku ove sezone. Računajuči i kup, Crvena zvezda nije izgubila ni set na poslednjih šest utakmica!

Letos je Zvezda Bojanu Drču, Anu Živojenović, Jelenu Lazić i očigledno napravila fantastičan posao. Sva pojačanja se za sada pokazuju kao istinski pogoci, a i mlađe igračice napreduju uz njih.

Prvi poenter Zvezdine ekipe Jelena Lazić je odskočila u prvom setu sa šest osvojenih poena i utabala crveno-belima put ka ubedljivom osvajanju seta. Mogla je Zvezda i drugi set da reši ubedljivije u svoju korist ali je iskoristila tek šest set loptu. U tom periodu igre je blistala srednjak Isidora Rodić. U trećem delu igre se Jedinstvo držalo nešto bolje ali po matrici iz prva dva seta, Zvezda je sredinom seta stekla prednost koju nije ispuštala do kraja.

Mlada Isidora Rodić je bila najefikasnija sa 16 osvojenih poena, Jelena Lazić je dodala dva manje. Na drugoj strani Branka Tica je osvojila 17 poena.

Aktuelni šampion Ub je tek posle pet setova borbe slavio u gostima protiv TENT-a sa 3:2 (25:22, 25:17, 22:25, 21:25, 15:9), a Ljilja Ranković sa 25 osvojenih poena je bila prvo ime meča.



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara