Međunarodni naučni skup „Dragoslav Srejović i multidisciplinarnost” 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kragujevac, organizuje danas međunarodni naučni skup „Dragoslav Srejović i multidisciplinarnost”. Početak skupa koji se održava u svečanoj Sali Rektorata kragujevačkog Univerziteta je u 10 sati.

Skup u, Srejovićevom rodnom Kragujevcu, održava se povodom 90 godina od rođenja akademika Dragoslava Srejovića i 25 godina od njegove smrti.

Reč je o petom po redu naučnom skupu koji organizuje Centar SANU u Kragujevcu, u okviru Memorijala Dragoslava Srejovića, koji je ustanovljen u znak sećanja na jednog od osnivača i prvog upravnika Centra, u njegovom rodnom gradu.

Naučni skup „Dragoslav Srejović i multudisciplinarnost” održava se, kao i svi prethodni skupovi, baš na dan njegove smrti, 29. novembra.

Akademik Dragoslav Srejović je veliki deo svog rada bazirao upravo na multidisciplinarnosti, pa je naučni skup prilika da stručnjaci različitih profila izlože svoja naučna dostignuća koja ukazuju na zaostavštinu akademika Dragoslava Srejovića, kao i na doprinos koji multidisciplinarnost pruža arheologiji kako u naučnom, tako i u metodološkom smislu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari