Veljko Tankosić (©Starsport)
Veljko Tankosić (©Starsport)

Zvezda se pobedom oprostila od Splita, iskupljenje Kristijana Šulca za drugi trijumf Šapčana

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 11:11

Crveno-beli prvi turnir završili s učinkom od tri pobede i dva poraza, za kraj pao Mornar - 12:8

S obzirom na to da je Crvena zvezda u Splitu igrala bez ključnih igrača - Beograđanima nedostajali Gavril Subotić i Dušan Marković - crveno-beli mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima na Poljudu. Crvena zvezda je turnir završila sa pozitivnim učinkom - upisala tri pobede i dva poraza - a za kraj priče na Jadranu srušila je splitski Mornar - 12:8 (4:0, 3:3, 2:2, 3:3).

Nijedan podbačaj nisu napravili vaterpolisti Crvene zvezde, dobili su sve tri utakmice koje moraju da se dobiju kako bi otišli na Fajnal-for, ali u derbijima sa Radničkim i Jadranom iz Splita nisu bili u stanju da uknjiže trijumf bez dvojice standardnih prvotimaca. Virus korona i pozitivni testovi isekli su crveno-bele posle dobrog izdanja u Ligi šampiona protiv Pro Reka, ostala je Crvena zvezda bez prve violine - Gavril Subotić protiv devetostrukog evropskog šampiona odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone i postigao četiri gola - pa je uloga vođe na Poljudu pripala Veljku Tankosiću

Izabrane vesti

Najbolji strelac Crvene zvezde u 21. veku i igrač sa najdužim stažom u klubu briljirao je na turniru u Splitu, bio svetla tačka i u porazima, i najefikasniji igrač u četi Aleksandra Filipovića. Otvorio je utakmicu sa Mornarom, poslednju na turniru, ranim golom, postigao još jedan do kraja prvog kvartala, a raspucali su se i ostali spoljni igrači u trećoj utakmici koju su crveno-beli odigrali za 24 časa i koja je došla posle dva poraza u derbijima. 

Osetnu razliku napravila je Crvena zvezda u prvoj deonici - dobila je sa 4:0 - i bez trzavica mogla je da privede meč kraju. Igrala je koliko je bilo potrebno - taman toliko da je Mornar ozbiljnije ne ugrozi i sve vreme bude na distanci. Mornar je poslužio kao džak za udaranje, iskalila je Zvezda bes, a u trijumfu crveno-belih najbolje su se pokazali Veljko Tankosić, Ivan Basara i Marko Radović. Sva trojica postigla su po tri gola.

Vaterpolisti Šapca su turnir u Beogradu okončali na trijumfalan način - pala je Budva, jedini tim u grupi A bez pobede, a Kristijan Šulc je od tragičara protiv Jadrana iz Herceg Novog prešao put do heroja protiv drugog crnogorskog predstavnika - 12:8 (2:2, 3:2, 3:3, 4:1). 

Pomalo neočekivano Šabac se mučio u duelu sa Budvom, nije slomio otpor rivala sve do poslednje deonice. Da meč bude neizvesan doprineo je veliki broj utakmica u kratkom intervalu, ali i želja Budvana da ne ostanu na nuli. Kristijan Šulc promašio je dva važna šuta u smiraj utakmice sa Jadranom - mogao je Šapcu da donese bod - a iskupljenje je stiglo dan kasnije. Poput meča timom iz Herceg Novog, momak koji je letos pojačao Šapčane je ka trijumfu. Ovoga puta imao je pomoć saigrača, pre svih Sava Ćetkovića.

Crnogorski centar igrao je na visokom nivou, maltretirao je čuvare na liniji dva metra i bio neumoljiv kada dobije loptu. Većinu akcija završio je pogocima i sve ih je postigao u prva tri kvartala. Kada se meč lomio, Kristija Šulc preuzeo je odgovornost, svezao je dva gola, doneo Šapcu prednost, a zatim su se probudili i Ivan Kopcev, Mihajlo Repanović, Marko Tubić... 

Šabac su do trijumfa vodili Savo Ćetković sa četiri i Kristijan Šulc sa tri gola, dok je u Budvi najefikasniji bio Petar Ćetković sa dva gola. Budva je tako ostala na nula bodova, a Šabac je upisao drugu pobedu.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Nedelja 

Šabac - Budva 12:8

11.50: Mladost Zagreb - Jadran Herceg Novi

13.40: Partizan - Novi Beograd

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Nedelja 

Mornar Split - Crvena zvezda 8:12

11.50: Jadran Split - Primorac

13.40: Solaris - Radnički Kragujevac







tagovi

VK ŠabacVK BudvaVK Crvena zvezdaVK MornarRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara