Zbog njega ide voda na usta: Najukusniji čokoladni brauni
Praznici se bliže i idealno je vreme da pronađemo recepte za čarobne poslastice koje će obradovati čitavu porodicu!
Subota, 27.11.2021.
15:36
Sastojci za testo:
100 g crne čokolade
100 g neslanog putera
1/3 šolje šećera
1.5 šolja brašna
2 kašike kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
pola šolje toplog mleka
pola kašičice ekstrakta vanile
Za beli krem:
200 g šlaga 1/4 šolje šećera u prahu
Za čokoladni preliv:
100 g crne čokolade 1/3 šolje vrućeg mleka
po želji čokoladne mrvice
Priprema:
Čokoladu, puter, šećer rastopiti na pari. Dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i promešati. Dodati mlekom i ekstrakt vanile. Izmešati i u pleh staviti pek papir, izliti smesu i peći na 180c oko 20tak minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Spremite beli krem - šlag izmešati sa šećerom i umititi.
Premazati brauni belim kremom. Izbockajte viljučkom brauni sa šlagom i prelite čokoladnim prelivom (skuvajte čokoladu sa mlekom). Po želji stavite gore čokoladne mrvice.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 2
Pogledaj komentare