Dačić se oprostio od Mrkonjića, oglasila se i Bekuta: "Hvala ti za sve"

Političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić (79) preminuo je danas u Beogradu u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Izvor: B92

Subota, 27.11.2021.

21:30

Dačić se oprostio od Mrkonjića, oglasila se i Bekuta:
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Njegova višegodišnja emotivna partnerka, pevačica Ana Bekuta, imala je kratku izjavu tim povodom.

"Otišao je moj Milutin. Molim vas sve da me shvatite u ovom bolu da neću da se oglašavam", rekla je Ana za medije.

Dačić: "Otišao je najveći među nama"

Od njega se oprostio i predsednik SPS i prijatelj Milutina Mrkonjića Ivica Dačić.

"Otišao je najveći među nama. Legenda Socijalističke partije Srbije i cele Srbije. Počasni predsednik Milutin Mrkonjić, naš drug i politički otac, naš Mrka. Hvala Ti za sve, počivaj u miru", rekao je Dačić.
Antić: "Odlaskom Mrkonnića Srbija izgubila velikog čoveka"

"Odlaskom počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića Srbija je izgubila velikog čoveka, graditelja i patriotu, čiji je rad bio inspiracija za celu naciju, naročito u najtežim danima", poručio je večeras potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

On je u pisanoj izjavi za Tanjug rekao da je Socijalistička partija Srbije izgubila jednog od svojih osnivača, jednog od najvećih ljudskih veličina i izvor nepresušne energije.

Naglasio je da su oni koji su sa njim imali privilegiju da rade izgubili velikog učitelja, i u poslu, i u životu.

''Naročito je bila privilegija imati za prijatelja čoveka kao što je bio naš Mrka. Veliki šmeker, simbol jednog vremena, očinska figura za sve nas mlađe. Ostajemo mu večno dužni da ostvarimo njegove ideje i da gradimo Srbiju najbolje što umemo i bez odmora'', naveo je Antić u izjavi.

Palma: "Srbija mu je bila na prvom mestu"

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, oprostio se od Mrkonjića rečima:

"Srbija mu je bila na prvom mestu. Legenda. Boem. Voleo je život. Voleo je muziku. Graditelj. Sve što je u životu izgradio, izgradio je pre roka. Na žalost i napustio nas je pre roka. Počivaj u miru legendo. Neka ti je večna slava moj Mrko".

Ruzić o Mrkonjiću: Naš drugi roditelj, legenda velikog srca

Od Milutina Mrkonjića se oprostio i ministar prosvete i stranački kolega Branko Ružić.

"Legenda, velikog srca, satkan od emocije, grube pojave, najnežnije duše, svetionik i orijentir, patriota, graditelj, socijalista, šmeker, gospodin, ljubitelj sporta, kafane, tvoja psovka je bila lekovita, životna parola je bila edukacija. Naš drugi roditelj. Odlaziš u večnost", napisao je Ružić na Tviteru. "Bio si najveseliji čovek"

Pevačica Milica Todorović oglasila se povodom smrti Milutina Mrkonjića.

"Neću stavljati crno-belu sliku, jer si bio najveseliji čovek koga sam poznavala. Mrle moj, putuj sa anđelima, bio si pun ljubavi. Voli te tvoja Milica - napisala je pevačica na Instagramu".

I Snežana Đurišić se oglasila i izjavila saučešće

"Još jedna tužna vest! Bilo je poznato koliko je voleo muziku, kakav vedar duh je imao i to su osobine po kojima ćemo ga pamtiti svi mi koji smo ga poznavali. Moje najiskrenije saučesće porodici, Ani, prijateljima i kolegama i neka mu je laka zemija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: