Novak Đoković
Novak Đoković

Đoković pokazao autoritet, Štrufa pregazio brzi voz

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 20:32

Srbija izjednačila na 1:1

Srbija ima Novaka Đokovića u timu, a to kao da je odmah unapred upisana jedna pobeda. Nole je odradio svoj deo posla, Jan Lenard Štruf nije mogao ništa najboljem teniseru sveta, tako da je posle trijumfa prvog reketa sveta od 2:0 (6:2, 6:4) sada 1:1 ukupno u meču Nemačka - Srbija. Sledi dubl koji će rešiti pitanje pobednika meča.

Đoković je ušao u meč vrlo autoritativno, znajući da je Filip Krajinović izgubio, i to kao da je dodalo goriva u rezervoar srpskog tenisera koji je brzo stigao do veće prednosti, potom i prvog, a zatim i drugog seta. Bez većeg mučenja. Sigurno. Suštinski - rutinski.

Izabrane vesti

Nijednog momenta se nije postavljalo pitanje ko će dobiti ovaj susret. Sve je bilo gotovo pre nego što je i počelo.

Već u prvom servis-gemu Štruf je dozvolio Đokoviću brejk, a kada to uradite protiv jednog od najboljih u istoriji tenisa, tu ne postoji drugačiji ishod nego gubitak seta.

Novak je upisao i drugi brejk u sedmom gemu prvog seta i to mu je bilo dovoljno da ga dobije sa 6:2. Bilo je tu čak i nekih lepih poteza poput loba koji je pokazao visokom Štrufu da se ni na mreži neće previše dobro provesti.

Kako je počeo prvi, tako je bilo i u drugom setu. Novak je posle igre na razliku odmah poveo sa 1:0, potom to materijalizovao kroz servis i već tada su svi polako mogli da se spreme za dubl obračun.

On će odrediti ukupnog pobednika meča.

Kada je dubl u pitanju, za Srbiju su prijavljeni Novak Đoković i Filip Krajinović, za Nemce Kevin Kravic i Tim Puec. Videćemo hoće li biti promena.

DEJVIS KUP

Krajinović - Kepfer 0:2 (6:7, 4:6)

Đoković - Štruf 2:0 (6:2, 6:4)

Ukupno - 1:1


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara