Protest protiv policije u Šapcu: Hapšenje za huligane i nasilnike  1Foto: D. E.

Nakon sastanka aktivista ZZS u Hotelu “Sloboda” oko dve stotine građana okupilo se ispred Policijske uprave u centru grada zahtevajući da se puste uhapešni vozači traktora koji su učestvovali u blokadi Novog mosta.

Međutim, oko 19.30, u zgradi Uprave policije bila su pogašena svetla tako da su se građani uputili u policijsku stanicu preko puta Zorke.

Na putu dugom oko 1,5 kilometara koloni su se  pridružili brojni građani.

Pred zgradom policijske stanice bila su samo dva dežurna policajca, a nakon što je dobijena informacija da su svi uhapšenici pušteni, dogovoreno je   advokatski tim podnese krivičnu prijavu protiv vinovnika nereda na Novom mostu.

Traži se hapšenje vozača bagera koji je nasrnuo na građane kao i druge huligane koji su koristili motke, šipke i čekiće, i  gde je bilo povređenih građana.

Takođe, zahteva se i odgovornost komandira policije koji je izdao naređenje da se policija povuče, nakon čega je usledio besomučni napad na građane koji su blokirali most. 

Oko 21 čas završen je protest ispred policijske stanice  u kojima je učestvovalo oko 500 građana. Ostavljuen je rok da se do ponedeljka vinovnici nereda na Novom mostu uhapse i procesuiraju.

Za nedelju u 18 časova, ispred Skupštine Srbije, zakazan je protest protiv nasilja. U ponedeljak, u devet časova ujutro, najavljen je protest u Loznici, a ukoliko se ne ispune navedeni zahtevi u utorak uveče održaće se protest  pred zgradom Gradske uprave u Šapcu.                     

Protest protiv policije u Šapcu: Hapšenje za huligane i nasilnike  2
Foto: Nebojša Zelenović pred zgradom policije/D.E.

 

Zelenović: U utorak ponovo protest ako policija ne uhapsi one koji su tukli ljude

Lider „Zajedno za Srbiju“ Nebojša Zelenović izjavio je da nadležne institucije imaju rok do utorka da uhapse osobe koje su napadale građane na današnjem protestu u tom gradu.

„Preko advokata ćemo dostaviti krivične prijave protiv svih koji su nas napadali i da se ta lica privedu i da kažu ko je izdao komandu da se policija povuče“, rekao je Zelenović ispred policijske uprave u Šapcu.

Ako nadležni ne učine ništa, dodao je on, u utorak uveče građani će se ponovo sastati ispred opštine grada Šapca.

Aktivista „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović objavio je na svom Fejsbuk profilu da je večeras počeo protest građana Šapca ispred policijske stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari