Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Radnički deklasirao splitski Mornar; Jadranu drama sa Šapcem, uloga tragičara Šulcu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.11.21. | 20:04

Momak rođen 2000. godine promašio dva šuta u poslednjih 40 minuta i propustio priliku da Delfinima donese bod u duelu sa Novljanima - 9:8

Primorac je bio samo loš dan za Radnički. Šampion je posrnuo na prvoj prepreci - remizirao sa Kotoranima - ali je u naredne tri utakmice potvrdio da će biti u uskom krugu favorita za Fajnal-for i da se neće tako lako odreći krune i gospodarenja regionalnim vodama. Kragujevčanima je bilo dovoljno poluvreme da preslišaju Mornar - 15:5 (2:1, 6:1, 1:0, 6:3).

Za manje od 24 časa Radnički je odigrao tri utakmice. Po jačini protivnika one su gradaciono bile u padu, ali je svaku sledeću zbog zamora materijala bilo sve teže igrati. Bod sa Jadranom, a zatim pobede protiv Crvene zvezde i Mornara učinile su da se Radnički znatno bolje kotira na tabeli. Nastavi li sa dobrim izdanjima u Splitu, po završetku prvog turnira mogao bi da se nađe i u plej-of zoni.

Izabrane vesti

Lak plen je bio Mornar za tim Uroša Stevanovića, koji je izgurao subotnji dupli program na način kakav su Kragujevčani mogli samo da požele. Crveno-beli slomljeni su u trećem kvartalu, splitski Mornar na Poljudu poprilično ranije - tokom prvog poluvremena. Pakleni raspored srećom, za sada, nije uzeo danak, ali je uticao na nekonstantnost igrača. Retko koji je, bilo da je reč o vaterpolistima koji utakmice igraju u Splitu ili Beogradu, uspeo da u kontinuitetu pruža dobre partije.

Došla je do izražaja dubina kragujevačkog sastava, ali i uigranost, jer Radnički je jedna od retkih ekipa koje su zadržale okosnicu i nadogradile se za vreme letnje pauze. Kada ne ide Miloša Ćuka, tu je Nikola Lukić. Ako Josipu Vrliću nije dan, odmeni ga Nebojša Toholj.

A u obračunu sa Splićanima u najvećem dalmatinskom gradu zablistali su Nemanja Stanojević i Nikola Lukić - obojica su postigla po tri gola. Kod Mornara se istakao Marin Vrdoljak, koji je poput dvojca Kragujevčana dao tri gola.

Jedan od interesantnijih i zanimljivijih mečeva na turniru u Beogradu odigrali su Šabac i Jadran, a tim iz Herceg Novog je trijumfovao u dramatičnoj završnici i stigao do treće pobede u regionalnoj Premijer ligi - 9:8 (1:2, 3:3, 3:1, 2:2).

Kristijan Šulc vukao je Šabac u kvalifikacijama za Kup Evrope, bio kroz veći deo sezone najbolji pojedinac u Vasovićevom timu, ali je protiv Novog Beograda u poslednjem minutu promašio dva šuta za izjednačenje i postao tragičar. Pamtiće se promašaji, golovi - a prostigao ih je tri - pali su odmah u zaborav. Zaustavio je Darko Đurović udarac Šulca 40 sekundi pre kraja, potom je krilo Šapčana sa zgodne strane gađalo kongtra ugao i pogodilo stativu. Sve to u situaciji sa igračem više, a nadovezao se i Simon Vogel sa promašajem u poslednjoj sekundi.

Bod za kojim će Šapčani bez ikakve sumnje žaliti.

Imao je Šabac inicijativu u prvom poluvremenu, sjajno su igrali Marko Tubić i Kristijan Šulc, ali se u nastavku igra Šapčana raspala. Pali su u trećem kvartalu, Jadran je svezao tri gola i stekao prvu osetniju prednost. Do kraja je Šabac jurio rezultat, prilazio u nekoliko navrata na gol zaostatka i promašivao za poravnanje.

U trenucima kada se utakmica lomila povezao je dva gola Dimitrije Obradović - to su mu bili jedini na meču - a prva violina Novljana bio je Matej Čeraj, koji je iz pet pokušaja četiri puta savladao Radoslava Filipovića.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Subota 

Jug Dubrovnik - Budva 11:9

Partizan - Jadran Herceg Novi 6:7

Šabac - Mladost Zagreb 11:8

Budva - Partizan 4:17

Jadran Herceg Novi - Šabac 9:8

20.40: Novi Beograd - Jug Dubrovnik

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Subota 

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 13:8

Primorac - Solaris 12:11

Radnički Kragujevac - Mornar Split 15:5

20.40: Crvena zvezda - Jadran Split 



tagovi

VK RadničkiVK MornarVK ŠabacVK Jadran Herceg NoviRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara