Duvan Zapata slavi gol sa navijačima Atalante u Torinu (AFP)
Duvan Zapata slavi gol sa navijačima Atalante u Torinu (AFP)

Zapata je ubica Juventusa: Atalanta slavila u Torinu posle 32 godine! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.11.21. | 19:52

Kolumbijac devetim golom u sezoni srušio Staru Damu - 0:1

Srlja Juventus iz košmara u košmar i nikako da se probudi. Ponižavanje Stare Dame u režiji Čelsija sredinom nedelje, praćeno jučerašnjim upadom finansijske policije u prostorije kluba zbog potencijalne pronevere 50.000.000... A danas, novi hladan tuš u derbiju u kojem je pobeda mogla da mu donese samo bod zaostatka u odnosu na zonu Lige šampiona. Pune 32 godine je Torino bio neosvojiv grad za Boginju u duelima sa Juventusom, ali večeras je srušena višedecenijska tradicija - 0:1.

Nema čoveka koji u poslednje četiri godine više, češće i nemilosrdnije teroriše Juventus od Duvana Zapate. U poslednje četiri godine Kolumbijac je postigao osam golova na 11 nastupa protiv Juvea, a kada god je pogađao Atalanta nije gubila. U tri navrata je postizao golove u remijima, a večeras treći put kumovao pobedi. Zbog sveobuhvatnih okolnosti, činjenice da je tim iz Bergama njegovim golom slavio u maču za "šest bodova", zbog produbljivanja Juveove agonije, ovaj bi mogao da pamti duže o prethodnih.

Izabrane vesti

Morata je pogrešio, delovalo je da Đimsiti ima nameru da preda loptu Pesini, ali se njegov pas iz prve ispostavio savršenim za Duvana Zapatu. Bonući i ostali štoperi Juvea su uhvaćeni nespremni i mogli su samo da gledaju ka Kolumbijac atraktivno pakuje loptu u mrežu. Detalj iz 28. minuta ispostavio se kao jedini gol nameču zahvaljujući kojem, umesto da Juventus priđe na bod zaostatka Atalanti, ili bar ostane na četiri, Boginja ih sada ima sedam više od torinskog velikana. Pritom, Kolumbijac je je pokazao da bi uz Dušana Vlahovića i Ćira Imobilea mogao da bude jedan od glavnih kandidata za najboljeg strelca Serije A - došao je do brojke od devet golova, dva manje u odnosu na Srbina i jedan od Italijana.


Zaplašio je Juve odbranu Atalante posle dvadesetak minuta igre, Kjeza je posle odličnog prijema mogao da igra jedan na jedan sa Toloijem, ali je štoper gostiju savršeno startovao. Nešto ranije Paulo Dibala je lepo izgradio sebi poziciju u šeesnaestercu Gasperinijevog tima, ali je udarac bio nekako mlak u odnosu na kvalitet pripreme. Ispostavilo se da je euforija u pripremi utakmice oko povratka u startnu postavu popularonog "Dragulja" bila preuranjena. A imao je Argentinac slobodnjak u petom minutu nadoknade, idealnu poziciju i šansu da baci Alijanc stadion u trans. Lopa je liznula prečku i završila u gol autu.

Atalanta je pritisnula u finišu prvog dela bez rezultata, slične stvari radio je Juventus u nastavku utakmice. Zagospodario je terenom, dominirao u posedu, češće obigravao oko kaznenog prostora Atalante, ali nije bio tako blizu izjednačenju - možda najbliže sredinom drugog dela kada je Muso vrhovima prstiju zaustavio Rabijoov udarac po zemlji.

Na konferenciji posele debakla od Čelsija u Londonu, Masimilijano Alegri je izbegavao da se suoči sa istinom. Možete da je eskivirate, ali ona će uvek isplivati na videlo - Juventus trenutno ne igra fudbal kojim je godinama unazad maltene konstantno dobijao derbije u Italiji i kojim će se lako vratiti u truku za Ligu šampiona. Videćemo šta će imati da kaže posle večerašnjeg neuspeha.

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Kaljari - Salernitana 1:1 (0:0)

/Pavoleti 73 - Bonacoli 90/

Subota

Empoli - Fiorentina 2:1 (0:0)

/Bandineli 87, Pinamonti 89 - Vlahović 57/


Sampdorija - Verona 3:1 (0:1)

/Kandreva 51, Ekdal 77, Muru 90 - Tamez 37/

Juventus - Atalanta 0:1 (0:1)

/Zapata 28/

20.45: (9,00) Venecija (4,90) Inter (1,40)

Nedelja

12.30: (1,83) Udineze (3,60) Đenova (4,90)

15.00: (1,60) Milan (4,20) Sasuolo (6,00)

15.00: (3,00) Specija (3,40) Bolonja (2,50)

18.00: (1,75) Roma (3,70) Torino (5,40)

20.45: (1,85) Napoli (3,70) Lacio (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusAtalantaDuvan Zapata

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara