MUP: Svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i neprijavljeni skupovi

Policija se oglasila povodom najave blokade saobraćaja u čitavoj Srbiji.
MUP: Svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i neprijavljeni skupovi
Foto: 021.rs

Povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova "želi da obavesti javnost da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona kao i održavanje neprijavljenih skupova", navodi MUP u saopštenju.

Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, kako se navodi, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.
"Svaki neprijavljeni skup, a posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima je veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa", navodi policija.
 
Pošto skupovi nisu prijavljeni, policija ne može da vrši njihovo obezbeđenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova.
  • Ostoja Stanković

    28.11.2021 07:28
    Ostoja Stanković
    Nema ovde zakona!!! Zato je Srbija i ustala! Dase uvede i sprovodi častan zakon a ne kriminala koji otima već godinama!!! Idemo do kraja! Nema više niko šta da izgubi sa ovom SNS sektom! Do pobede!!!
  • Aleksandar974

    27.11.2021 20:29
    Policija i vlast svakodnevno krse razne zakone. Moze malo i narod da se "bahati".
  • Zebra

    27.11.2021 16:53
    Ovim tempom biće Prvodecembarsko revolucija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija