TUŽILAŠTVO ISPITUJE SEBIJINU DIPLOMU: Prvi svedoci već dali iskaz oko dokumenata Bakirove supruge!
Foto: Printscreen/Twitter, Profimedia, AP/Majdi Mohammed

konačno

TUŽILAŠTVO ISPITUJE SEBIJINU DIPLOMU: Prvi svedoci već dali iskaz oko dokumenata Bakirove supruge!

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo KS izdalo je službeni nalog za pokretanje istrage protiv Sebije Izetbegović, generalne direktorke KCUS-a, u aferi "Diploma", saznaje portal "Avaza".

Podsećamo, Izetbegovićeva je ovoj pravosudnoj instituciji prijavljena da nije završila fakultet na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. To potvrđuje i dokumentacija koja je pre nekoliko meseci prosleđena Rektoratu UNSA, a iz koje se vidi da ovaj fakultet nije mogao potvrditi verodostojnost svog indeksa niti položenih predmeta.

Prema informacijama portala "Avaza", juče su u Tužilaštvu KS svedočila najmanje tri svedoka, što potvrđuje i poziv koji poseduje Avaz.ba

Svedočenje je juče dao radnik Medicinskog fakulteta u Sarajevu (identitet poznat redakciji). Ovaj svedok je pozvan da da izjavu povodom inspekcijskog nadzora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove obavljenog 24. juna 2021. godine na Medicinskom fakultetu. Tada inspektorima nije predočena relevantna dokumentacija u vezi sa stečenim pravima studenta Izetbegovića na poslediplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Podsetimo, u julu ove godine bh. institucije dobili odgovor i sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

"Uvidom u arhivu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu, utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6. aprila 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, upisana na prvu godinu postdiplomskih studija ultrazvuka i kliničke medicine u akademskom godine 1992/1993 pod matičnim brojem student 4690114. U dosijeu imenovanog ne postoji dokumentacija na osnovu koje bismo mogli potvrditi autentičnost indeksa i izdati potvrdu o položenim ispitima – sadržanu u indeksu", navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice od jula ove godine.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track