Radnički nadigrao Zvezdu i u Regionalnoj ligi 1Foto: STARSPORT/Peđa Milosavljević

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su danas Crvenu zvezdu sa 13:8 (5:1, 1:2, 2:2, 5:3), u odloženom meču drugog kola grupe B Regionalne lige, koja se igra u Splitu.

Srpski derbi evroligaških timova bio je neizvestan sve do sredine treće četvrtine, kada su se Kragujevčani „odlepili“.

Na samom početku meča Radnički je ostao bez najboljeg strelca na ovom turniru, pošto je Nikola Lukić isključen sa pravom zamene.

Ipak, posle uvodnog vođstva Zvezde, Kragujevčani su vezali pet golova i kraj prve četvrtine dočekali sa prednošću 5:1. Crveno-beli su se vratili u igru pogocima Veljka Tankosića (5:3), a Radnički je dugo čekao na gol u drugoj deonici, sve do minut i po pre kraja, kada je Nikita Krug bio precizan sa igračem više – 6:3.

Zvezda je sredinom treće četvrtine prišla na samo gol zaostatka, ali je onda Radnički napravio seriju 4:0, kojom je na nešto manje od šest minuta pre kraja stekao plus pet – 10:5.

Zvezda je tada vezala dva gola iz peterca, ali su Krug i Stanojević ponovo vratili svoj tim na pet golova razlike – 12:7.

Ovo je bila druga pobeda Radničkog nad Crvenom zvezdom u ovoj sezoni, pošto su prethodno slavili i u superligaškom okršaju u Beogradu sa 10:8.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je ruski centar Nikita Krug sa četiri gola, Marko Radulović dodao je tri, a Nemanja Stanojević i Aleksa Ukropina po dva.

Na drugoj strani prednjačio je Veljko Tankosić sa tri gola, a Filip Gardašević upisao je pomenuta dva iz peteraca.

Pred Kragujevčanima je danas još jedan izazov, meč sa domaćim Mornarom (18.50), a u nedelju zatvaraju turnir duelom sa Solarisom iz Šibenika (13.40).

U Splitu ostaju do utorka, kada ih od 19.00 očekuje duel Lige šampiona sa Jadranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari