U toku izborna skupština SNS, Vučić predstavlja Izveštaj o radu

Vesti 27. nov 202111:34 > 12:00 35 komentara
Tanjug / Tara Radovanović

Izborna skupština Srpske napredne stranke je počela u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, a na tom skupu će biti usvojen Izveštaj o radu stranke, programska načela i izabrano rukovodstvo. Kako je prenela Radio-televizija Srbije, skupštinom predsedava predsednik SNS Aleksandar Vučić, koji članovima stranke predstavlja izveštaj o radu.

Tanjug / Tara Radovanović
Tanjug / Tara Radovanović
Tanjug / Tara Radovanović
Tanjug / Tara Radovanović
Tanjug / Tara Radovanović

Skupštini prisustvuje 3.690 delegata, od ukupno 4.000.

Povezane vesti

Skupština SNS održava se iza zatvorenih vrata, a na njoj će, prema dnevnom redu, biti razmatrana i usvojena i politička načela te stranke, koja su u petak predstavili Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Šapić.

Politički program SNS, odnosno načela političkog delovanja imaju 10 tačaka koje se odnose na stalno jačanje ukupne društvene stabilnosti Srbije, samostalnost zemlje, vođenje spoljne politike, odnosno politike izgradnje prijateljstva sa susedima i jačanja saradnje u međunarodnoj zajednici.

Načela se odnose i na ekonomiju, zatim demografski oporavak zemlje, obrazovanje kao temelj ubrzanog napretka i razvoja Srbije, očuvanje srpske kulture, jezika i identiteta, nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i korupciji, čistu i zdravu Srbiju i razvoj kulture političkog dijaloga u društvu.

Više odbora Srpske napredne stranke do sada je predložilo da na čelu stranke ostane Aleksandar Vučić.

Pristalice SNS ispred hale su istakle transparent na kome piše „Vučić za predsednika“.

U poslepodnevnim satima SNS će održati i svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare