Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fešta na Monumentalu: River je šampion Argentine posle sedam godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.11.21. | 03:25

Marselo Galjardo upotpunio svoju trofejnu vitrinu

Na dan kada jedan deo Buenos Ajresa tuguje zbog godišnjice smrti fudbalskog idola Dijega Armanda Maradone, u drugom delu grada - fešta. Patnji navijača River Plejta došao je kraj, njihov klub postao je šampion Argentine. Rekordni, 37. put u državi, prvi posle sedam dugih godina čekanja.

Ubedljivim trijumfom nad Rasingom u poslednjem meču 22. kola (4:0), Milioneri su tri runde pre kraja matematički obezbedili titulu. Kako su rivali u trci popadali jedan za drugim, Riveru je u poslednje četiri utakmice bio dovoljan i bod. Ipak, do poslednje mesta popunjeni Monumental zaslužio je trijumf u velikom stilu i dobio ga je.

Izabrane vesti

A dobio i Marselo Galjardo gotovo izvesno najbolji mogući oproštaj od klupe slavnog kluba. Toliko je argentinski stručnjak radosti doneo navijačima Rivera u prethodnih sedam i po godina, dva puta pokorio Južnu Ameriku, osvojio svaki mogući kup - ukupno 12 trofeja - falila mu je jedino titula u prvenstvu. Večeras je konačno stigao i do nje, upotpunio je svoju trofejnu vitrinu, pa je čini se vreme da svoje trenersko znanje pokaže u Evropi.

U oktobru se našao na Barseloninoj listi potencijalnih zamena za Ronalda Kumana zajedno sa Robertom Martinezom, ali se Đoan Laporta na kraju ipak odlučio za klupsku legendu Ćavija, pa će biti zanimljivo videti gde bi Galjardo mogao da nastavi karijeru.

Rasing, koji je imao priliku da barem na nedelju dana odloži neizbežno, bio je puki statista. Doduše, mogao je Kopeti u četvrtom minutu da utiša Monumental, Dijaz je kao poslednji igrač odbrane petljao u svom šesnaestercu, napadač Rasinga mu je oduzeo loptu i pokušao da kazni njegov kiks, ali je Armani na vreme istrčao i skratio mu ugao.

Bilo je to sve što je ekipa Fernanda Gaga pokazala. River je ubrzo pokucao na vrata Gabrijela Arijasa, pripretio je prvi Romero sa ivice šesnaesterca posle greške Prada, potom i Hulijan Alvarez glavom sa peterca, da bi posle pola sata igre Palavesino na odličnu asistenciju Enca Fernandeza izazvao erupciju oduševljenja na Monumentalu.

Nije trijumf Rivera mogao da prođe ni bez mladog Hulijana Alvareza, na startu nastavka je stigao do svog 17. gola u prvenstvu, čime se učvrstio na vrhu liste strelaca, i to samo minut pošto je pogodio prečku. Za odličnu partiju golovima je nagrađen i pomenuti Romero, večeras najraspoloženiji fudbaler na terenu. Prvi na dodavanje Palavesina, drugi na asistenciju Karaskala, oba sredinom drugog dela u situacijama jedan na jedan sa Arijasom. Slavlje je moglo da krene.

ARGENTINA 1 – 22. KOLO

Utorak

Himnasija La Plata – Taljeres 5:2 (2:0)

/Karbonero 7, Ramirez 38, Rodrigez 54, Liht 77, Aleman 90+1 – Herometa 53 ag, Komar 62/

Urakan – Patronato 1:0 (0:0)

/Moha 85/

Aldosivi – San Lorenco 2:0 (1:0)

/Auče 6, 56/

Sreda

Godoj Kruz – Estudijantes 1:3 (1:2)

/Oheda 13, Del Prete 17, Dijaz 23, 70pen/

Velez Sarsfild – Sentral Kordona 2:0 (0:0)

/Đaneti 80, Prato 90+3/

Sarmijento Hunin – Banfild 0:0

Altetiko Tukuman - Defensa i Hustisija 0:4 (0:1)

/Merentijel 20, Aćen 62, Bou 68, Picini 76/

Četvrtak

Independijente - Boka Juniors 1:0 (1:0)

/Benavides 20/

Arsenal Sarandi - Union Santa Fe 0:1 (0:0)

/Britez 90/

Kolon - Rosario 1:4 (0:2)

/Piovi - Ruben 4, 8, 49, Vehio 68/

Lanus - Platense 3:3 (1:1)

/Burdiso 8, Lopez 55, Sand 63 - Tisera 33pen, 87, Tijanovič 79/

Petak

River Plejt - Rasing 4:0 (1:0)

/Palavesino 32, Alvarez 48, Romero 68, 78/



tagovi

River PlejtArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara