Читај ми!

Meštani Glumča kod Požege čekaju asfalt 52 godine, krpe rupe i poručuju da je to "nezamislivo"

Uz auto-put koji se gradi do Požege, naredne godine gradiće se i obilaznica za Kosjerić, na koju su Požežani čekali pola veka. Duže od pet decenija asfalt očekuju žitelji prigradskog dela, koji strepe da kiša i sneg dodatno ne devastiraju put, za koji kažu da otežava ponekad i dolazak Hitne pomoći.

Žitelji Glumča kod Požege raduju se velikim infrastrukturnim projektima u opštini Požega, ali kažu da pedeset i dve godine čekaju asfalt do svojih kuća. Padavine dodatno razaraju makadamski put, zbog kojeg su mnogima oštećeni automobili.

"K‘o da ne postojimo ovde. Jedan deo pripadamo Požegi, jedan deo Glumču, jedan Bakionici. Ljudi, da to ne može uopšte da se skupi da se uradi. Ovo je nezamislivo", kaže Nada Đokić iz Glumča.

Nebojša Savić iz Glumča dodaje da svi koriste taj put, čak iz Dobrinje, Gornje i Donje.

"Sve rade na drugim stranama. Ne smeta mi to, ali što ne urade nešto ovde i za nas koji smo na periferiji grada, na kilometar i po od centra grada? A mi kao građani koji koristimo ovaj put, mi ne možemo motikom i lopatom da uradimo to", ističe Zoran Đokić iz Glumča.

Dovijaju se da okrpe rupe, ali ne mogu sami sanirati put. Opština je asfaltirala deo, ali će dovršiti započeti posao, jer su, kažu, kao i država rešeni da unaprede potpuno infrastrukturu.

"Tako da se nadamo da će upravo ovaj put i ova deonica koja je asfaltirana biti urađena do kraja. I ono što je jako važno, ova deonica se nalazi praktično veoma blizu jedne nove velike, moderne saobraćajnice, koja će rešiti značajan problem našeg grada, dakle radi se o saobraćajnici koja će povezati dva magistralna puta, dakle put za Kosjerić i put za Čačak", navodi Ivan Novaković, pomoćnik predsednika Opštine Požega.

Žitelji Glumča se nadaju da će gradnja te obilaznice u njihovoj neposrednoj blizini i njima konačno doneti asfalt, jer su izgubili strpljenje i poverenje.

Lokalna samouprava apeluje na strpljenje, jer se ne može sve odjednom. Ove godine asfaltirana su 24 puta, a posle više decenija rekonstruišu se i pojedine gradske ulice.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво