Marselo Galjardo (Foto: Reuters)
Marselo Galjardo (Foto: Reuters)

Galjardo o ostanku u Riveru: Moraću još jednom dobro da razmislim…

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 04:49

Argentinski trener još nije odlučio da li će produžiti ugovor sa Milionerima

Savršeni kraj savršenog mandata. Sedam i po godina nakon što je preuzeo River Plejt, Marselo Galjardo se dokopao i poslednjeg trofeja koji mu nedostaje. Osvajao je sa Milionerima Kopa Libertadores, Kopa Sudamerikanu, oba argentinska kupa, ukupno 12 trofeja doneo je na Monumental. Falio mu je onaj iz prvenstva. Večeras je konačno upotpunio "kolekciju".

Pobedom nad Rasingom u 22. kolu Galjardo je stigao do titule prvaka Argentine, svoje prve u sedam i po godina dugom mandatu.

Izabrane vesti

Uvek želite da pobedite, to je jasno, imali smo priliku prethodnih godina, ali nam je promakla. Morali smo da biramo između takmičenja ponekad, takmičenja u Južnoj Americi su vrlo teška i zahtevna, pa smo morali da postavljamo prioritete. Ne žalim ni zbog čega. Ova godina bila je posebna, nismo ispali smo iz Libertadoresa i to nam je dalo mogućnost da se fokusiramo na drugo takmičenje", rekao je Galjardo posle meča.

Ono što je posebno zanimalo argentinske novinare jeste Galjardova budućnost, s obzirom na to da mu ugovor sa Riverom ističe za nešto više od mesec dana. Pa, odlazi ili ostaje?

"Ne znam, nemam odgovor na to. Kakva god odluka da bude, biće je veoma teško doneti. Ne znam da li će biti najteža sa sportske strane, uzevši u ozbir kroz šta smo sve prošli, ali lično moja – da, biće najteža u mom životu. Pre svega želim da naglasim da mi ističe ugovor na kraju godine. Sve sam dao klubu do danas. Mislim da sam zaslužio mogućnost da razmislim o svemu, jer voditi River zahteva mnogo energije. Klub nije zaslužio da mi glava bude na drugom mestu. Nisam želeo da mislim ni o čemu drugom osim o pobedi, a kada proslavimo, ozbiljno ću razmisliti da li da nastavim sa klubom, jer Riveru je potreban neko sa dosta energije."

Na kraju i reči hvale za prepuni Monumental.

"Večna i apsolutna zahvalnost. Posle dugo vremena, godinu i po dana nemogućnosti da se zbog pandemije ponovo sretnemo na našem stadionu sa navijačima, mnogo znači… Posle svega što nas je razdvojila, zaslužili su ovu radost. Večno ću im biti zahvalan, jer se osećam veoma voljenim u klubu", emotivan je bio Galjardo.


tagovi

Marselo GaljardoRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara